Loading...

4 читацькі враження від книги «Четверте крило» Ребекки Яррос

4 читацькі враження від книги «Четверте крило» Ребекки Яррос

Фентезійний роман, бестселер за версією New York Times, новинка 2023 року, про яку говорив весь букток. Загальний наклад цієї книжки – 20 тисяч примірників і перші 10 тисяч українські читачі розкупили за дві доби. Це найшвидший продаж книги в історії видавництва КСД. Здогадуєтесь, про яку книжку йде мова? Так, це все про «Четверте крило» Ребекки Яррос.

Ми подивились, що пишуть про цю книжку читачі Readeat, і ділимось деякими читацькими враженнями з вами. 

P.S. Після цих відгуків ви можете захотіти якнайшвидше прочитати «Четверте крило»

Авторка відгуку — Ольга Леонова

Не здивована повальній популярності цієї книги, адже це достойний представник романтичного фентезі, де більша увага в сюжеті приділяється стосунками головних героїв, ніж розкритті побудови магічного світу, в якому відбуваються події.

Описана школа вершників драконів, навчання і відбір дуже важкі, справжні випробування на витривалість, адже лише найкращі з найкращих мають честь осідлати драконів. В описаному всесвіті ці могутні створіння мають свою спільноту й співпрацюють з людьми на своїх умовах.

Читається супер захопливо, романтична лінія гаряча, інтриги іноді передбачувані, але були і реальні здивування. З нетерпінням очікую продовження і раджу любителькам жанру.

Авторка відгуку — Саша Павлова

Незважаючи на все, що я напишу далі, ця книга мені дуже сподобалась.

Вона не змушувала мене напружуватись, читалась дуже легко, і всі мої прогнози щодо сюжету справдились на 100%.

Якби ще замінити 100 сторінок сексу на 100 сторінок заглиблення в навчання, було б взагалі ідеально😅

Але ажніяк не «фентезі, якого ви ще не читали» (цитата з обкладинки) — скоріше навпаки, рівно все те, що ви читали сотні разів — навіть якщо читали дуже мало фентезі, як і я.

Я дуже люблю фентезі, де є лінія навчання. І більша частина цієї історії відбувається саме в такому сеттінгу — купка студентів у елітному (військовому) закладі, постійні тренування, змагання, суперництво.

В процесі хтось весь час помирає, і майже всі мріють вбити одне одного, хоча найбільше бажаючих вбити саме головну героїню.

Чарівно, одним словом😁

Майже відразу зрозуміло, де тут буде велике кохання, а де — зрада. Трохи далі стає очевидним, хто точно має померти (один з моїх ранніх прогнозів змінився, бо додались нові персонажі). Ще за пару розділів ясно, що має відкритися у фіналі. 

Так, кліше і штампів тут дійсно дуже багато. Але саме в цій історії вони відчувались мені дуже гармонійними, бо вона не з тих, що потребує якихось ускладнень.

Мені було в кайф постійно повторювати собі: «Я ж казала!»😁

Персонажі цікаві, але досить типові. Можуть виникнути питання до мотивації декого з них, але у мене не виникало - бо я не очікувала чогось серйозного і ґрунтовного.

Класні описи бійок. По епічності деякі сягають анімешних (по реалістичності також😁).

Ну і дракони — бо не можна не згадати про драконів😅 Дракони шикарні, що тут сказати😁

Одним словом, книга з тих, що ідеально вписуються в категорію guilty pleasure, і в певні моменти просто необхідні, щоб розвантажитись.

Вона точно сподобається далеко не всім. Якщо шукаєте серйозного якісного фентезі, то тут його шукати не варто. Але як розважальний янг адалт, який треба читати без зайвих питань, вона прекрасна.

Авторка відгуку — Анастасія Бригинець

Буду відверта, не очікувала, що мені так сподобається ця книга, бо фентезі я не дуже люблю, але я так полюбила Терна з Сейґл, Андарну та їх світ, що мені захотілось перечитати книжку вдруге одразу прям одразу. 

Коротко — текст про світ в якому живуть дракони🐉, гріфони та існує магія. Дівчина, що планувала все своє життя присвятити писарству (описувати події для наступних поколінь, а також вивчати історію, тобто грубо кажучи типу бібліотекаря-архівіста), має стати на шлях воїна та стати вершницею дракона, а для цього треба мати не тільки витривалість духу, мудрість (чого в неї хоч відбавляй) та бажання, а і фізично зміцнюватись, що їй дуже важко дається. Її шлях дуже не простий, а події в книжці розвиваються досить динамічно. Звісно присутня цікава романтична (читай, еротична) сюжетна лінія 🥰. 

Взагалі книжка про вірність, дружбу, принципи, силу духу, бажання оберігати близьких та рідних, а також кохання. 

Враховуючи війну в Україні, дуже хочеться вірити, що в цій серії книг загарбникам дадуть бій найменшими втратами, території будуть повернуті і люди зможуть жити звичним спокійним життям цінуючи те, що мають. Але вже при перших смертях (спойлер), відчуття, що письменниця була в Україні і знає, що свобода має свою ціну, і ціна — це життя близьких і друзів, і нічого легко і просто не досягається, гинуть найкращі...

Авторка відгуку —  Анастасія Осіпова

«Залишайся з командиром крила...»

Ця книга викликала в мене бурю різноманітних почуттів, адже, коли вони лиш зашуміла в іноземному буктоці, то мені було вельми цікаво її прочитати, потім був кайф від новини про українське видання, а тоді стався ефект розірваної бімби 🤣, коли звідусіль, з кожної праски кричали про цю книгу і тут я сказала собі, що не хочу її читати, перенасичення сталось ще до знайомства... Але мою чарівну @elloris_books це не хвилювало і ось книга опинилась в мене, а втриматись вже було важко, тож за 2-3 вечори я її проковтнула 😁

Ця книга дуже схожа деталями на багато різноманітних фентезі циклів, авторка змішала цікавий коктейль і додала в нього найкраще, що могла обрати, ні не Ксейдена, хоча він 😈🔥, а драконів, покажіть мені людину, яка не любить драконів, хоча ні, не показуйте, я її не зрозумію, бо для мене вони в книзі стали вирішальним моментом.

Вайолет чудова героїня для цієї історії, адже вона не мерісьюшна, а ще далеко не ідеальна і від того чудова й жива, а її зв'язок з драконом, на ім'я Терн, і їх взаємні шпильки, то взагалі 🥺♥️

Що є в цій історії:

✨️ академія (і факультет на якому вижити, ще те досягнення)

✨️ чітка ієрархія

✨️ класна складова академки — навчання

✨️ дракони

✨️ від ворогів до коханців

✨️ 🔞😏

✨️ магічні здібності, які розкриваються від зв'язку з драконами

✨️ скандали, інтриги, розслідування

✨️ гачок на наступну частину

Найбільше в цій історії мені сподобались будні в академії та відбір драконами своїх вершників 🤌

Про певний момент фіналу я здогадалась досить швидко, тому оцетакповороту в кінці, для мене, не сталось, але він був десь посерединці, але не казатиму коли саме, щоб не псувати вам інтригу 😏

Чекаю другу частину, щоб повернутись до Басґіату 📚♥️

Якщо ви вже читали цю книжку, діліться своїми книжковими враженнями! І наступного разу ваш відгук має шанс потрапити в нашу добірку! А ще нагадуємо, що за рекомендації книжок ви можете отримати до 15% бонусів – усі деталі читайте тут!

Fourth Wing
Код товару 109574
1146 грн
0 грн
Відправка з 25.09.2024
1146 грн 1
Четверте крило. Емпіреї. Книга 1
Код товару 113894
750 грн
0 грн
Немає в наявності
750 грн 1