Loading...

5 найкращих книг Макса Кідрука

Статті
24 кві 2024
5 найкращих книг Макса Кідрука

1. Чому Кідрук такий популярний в Україні

2. Топ-5 книжок Макса Кідрука

2.1 Книга 1. «Нові темні віки. Колонія»

2.2 Книга 2. «Де немає Бога»

2.3 Книга 3. «Теорія неймовірності. Сімдесят історій про все на світі»

2.4 Книга 4. «Твердиня»

2.5 Книга 5. «Не озирайся і мовчи»

Чому Кідрук такий популярний в Україні

Макс Кідрук – сучасний український письменник, популяризатор науки та видавець. До війни їздив із книжковими презентаціями в тури по всій Україні, а також був автором тревелогів. Побував у понад 30 країнах світу, зокрема в Мексиці, Бразилії, країнах Близького Сходу та місяць провів у Сахарі.

Деякі із його мандрівок стали основою для майбутніх романів. Так, наприклад, подорож Сахарою описана в книзі «На Зеландію!», досвід у Бразилії – в тексті «Любов і піраньї», а мандри Південною Америкою знайдете в романі «Подорож на Пуп Землі».

Окрім цього, Макс Кідрук став автором першого українського технотрилера – «Бот» – та першого роману про українську авіацію – «Жорстоке небо» (так його називає сам письменник).

Його тексти люблять за цікаві сюжети, добре прописаних героїв та світи. А ще за популяризацію науки та пояснення простими словами складних речей. Книжки Кідрука перекладено польською, німецькою, чеською та угорською мовами.

У 2022 році разом із дружиною створив власне видавництво – «Бородатий Тамарин». Видавництво спеціалізується на нонфікшн-літературі та науковій фантастиці. Першим виданням стала книжка самого письменника – «Нові темні віки. Колонія», яка вийшла 1 січня 2023 року.

Топ-5 книжок Макса Кідрука

Макс Кідрук пише жанрову літературу. Письменник неодноразово отримував літературні премії, був лауреатом конкурсу «Коронація слова», отримав диплом «Відкриття року», його романи потрапляли у списки «Книга року ВВС», часто стають бестселерами та друкуються кількатисячними накладами.

Тож якщо ви ще не читали його книжок, дуже рекомендуємо! А ось п’ять книжок, на які варто звернути першочергово!

Книга 1. «Нові темні віки. Колонія»

Науково-фантастичний роман.

Вийшов друком у січні 2023 року.

Про що книжка?

«Колонія» — це перша книжка, яку написав Кідрук у фантастичному циклі «Нові Темні Віки» про світ у ХХІІ столітті. Це історія про те, що людина, попри всі її досягнення, не змінюється, й ані збільшення тривалості життя, ні навіть перетворення на двопланетний вид не гарантує людству порятунок.


Що про «Колонію» пишуть читачі Readeat у відгуках?

  • «Затягує у свій світ і просто не можеш відірватися!»
  • «Це було цікавезно, мені не завадила кількість героїв та сюжетних ліній, навпаки — такий хід класно описує події очима різних людей і тим дає читачу краще/об‘ємніше уявлення про те, що ж там відбувається».

Книга 2. «Де немає Бога»

Книжка вийшла у 2018 році.

Роман потрапив у короткий список «Книга року ВВС-2018».

Про що книжка «Де немає Бога»?

«Де немає Бога» — це спроба збагнути, чи є всередині нас щось таке, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога.


Що думають читачі про книжку «Де немає Бога»?

  • «Це одна із найкращих книг сучасної української літератури, яку я прочитала досі».
  • «Роман мені нагадав частково фільм «Еверест» і твори Джека Лондона. Після цієї книжки хочеться прочитати інші тексти Кідрука».

Книга 3. «Теорія неймовірності. Сімдесят історій про все на світі»

Науково-популярна книжка.

Рік видання книги – 2023.

Про що книжка?

Це книжка, що дає відповіді на питання про те, чому ми старіємо? Чи правда, що більшість бактерій нешкідливі? Яка користь із мертвого восьминога у нічному клубі? Містить 70 коротких текстів.



Що кажуть про «Теорію неймовірності» Кідрука читачі?

  • «Дуже чітко, доступно, але не занадто просто».
  • «Прекрасна книга для популяризації науки. Простими словами наближає розуміння складніших речей».

Книга 4. «Твердиня»

Це восьма книжка автора, за жанром – пригодницький трилер.

Рік видання – 2013.

Про що ця книжка?

П’ятеро студентів вирушають у Перу на пошуки легендарного міста Пайтіті. За легендою там заховано безліч скарбів. Але також легенди стверджують, що звідти ніхто не повертався живим.



Чому варто прочитати книжку «Твердиня»? Відгуки читачів:

  • «Якщо у вас заплановано багато роботи, дедлайни, важливі зустрічі, НЕ починайте читати книги Макса Кідрука, бо відірватися від них неможливо!!!!»
  • «Читаю зараз дуже багато трилерів та жахіть, тому мене вже важко налякати, але ця книга зайшла з іншого боку».

Книга 5. «Не озирайся і мовчи»

Містичний роман з елементами жахів.

Вийшов у 2017 році.

Про що книжка «Не озирайся і мовчи»?

У центрі роману – хлопець-підліток Марк. Йому 14 років, і в школі його цькують. Після знайомства із Сонею, хлопець потрапляє у місце, яке зупинилось у часі. Це місце – можливість сховатись від усіх негараздів, проте водночас це й осередок значно страшніших речей.


Що про цей роман пишуть читачі на сайті Readeat?

  • «В книзі є конфлікт і не один, і це класно! Справді важливі теми сьогодення (!!!), на які часто закриваються очі»
  • «Читала відгуки, що книжка моторошна, страшно заходити в ліфт. Мені ні. Мабуть, наша реальність сьогодні жахливіша за будь-яку моторошну історію».

Якщо ви уже читали книжки Макса Кідрука, обов’язково залишайте відгук на нашому сайті! Якщо ні, тоді хутчіше обирайте примірник для себе чи для друзів. А ще не забувайте рекомендувати ці або інші видання з Readeat.com друзям або підписникам – і отримувати до 15% бонусів на порадах. Детальніше про це читайте тут.