Loading...
Алла
Алла
Котик
11.08.2024
Новий відгук
Крах. Моя невдача у стартап-бульбашці
Ден Лайонс
Наш Формат•Київ•2018

🇺🇸 Американський автор
🖋 Книга 2016
📜 288с
🎭 НонФікшн, Мемуари, Бізнес, Сатира

Хороша книга
🧡🧡🧡🧡

🌟 Головна теза:
«І ці люди заявляють, що роблять світ кращим. Таки роблять. Тільки для себе.»
👩‍💻 Відгук:
Надзвичайно динамічний нонфікшн. Рекомендую всім поціновувачам маркетингу, а також всім хто пов’язаний з бізнесом як великим, так і малим. Обережно для міленіалів, можна травмуватися 😃
Тут є про DISK, але протилежний погляд. Взагалі, багато модних речей корпоративної політики компанії та внутрішнього pr автор розтрощує на друзки.
Написано з гумором, спершу відчувалося як образа на компанію, потім більше як дослідження феномену сучасності.
Якщо цікаво як вийти на ринок без прибутку і продати за мільярди, то вам сюди. Сатиристичні рекомендації.
Тішусь, що прочитала.
Новий відгук
Не Вагітна
Каріна Саварина
Київ•Логос•2019

🇺🇦 Український автор (3 вересня 1983р)
🖋 Книга 2019
📜 222с
🎭 Нонфікшн, Автобіографічний Роман, Біографія, Наукпоп, Здоров’я

💛💛💛

🌟 Головна теза:
«Скільки можна вже казати про відключення голови? Відключіть свій рот - хотілося мені додати.»

🔥 Цитати:
«У мене на обличчі почала вимальовуватися вертикальна зморшка між бровами. Я і так не досить привітна особа, а ще ця штука додає мені більше серйозності.»
«Життя в українському селі - це як релігія. Вона повільно вбивається цвяшками тобі у голову, і все, що виходить за рамки її внутрішніх понять, робить тебе гівном в очах у інших. Щоб видити в цьому середовищі, треба все робити правильно, вчасно і без ніяких приводів для пліток.»

👩‍💻 Відгук:
Книга-біль. Книга-нагадування. Нагадування про тактовність, емпатію і віру. Це підтримка для всіх, кому важко. Але більше для тих, хто не вміє тримати дистанцію, не відчуває кордонів особистого і ставить нетактовні запитання. Тобто, варто читати всім, хто вже має дітей) бо ми ж не можемо об’єктивно оцінити себе.🫣
Достатньо депресивна книга, але були й комічні моменти. Читається легко. Можна сприйняти як суб’єктивну думку, але ж авторка на цьому й наголошує, що це автобіографічна книга.
Тут є досвід переїздів, життя закордоном. Незмінний найкращий друг: собака - домашній улюбленець, який завжди поряд.
Відносини. Родичі. Друзі. Колеги.
Новий відгук
Спадок
Люко Дашвар
КСД•Харків•2023

🇺🇦 Український автор (Ірина Чернова) 3 жовтня 1957 р.
🖋 Книга 2023
📜 496с
🎭 Детектив, Сучасна проза, Сценарій

Можна було б і не читати
💚💚

🌟 Головна теза:
«Але хіба ми все робимо лише для когось? Маємо себе хронічно пропрацювати, бо якщо цього не робити, де взяти кляті сили весь час і геть усе робити естетично?..»
👩‍💻 Відгук:
Що ж. Маю щось сказати. Я не поціновувачка авторки, але вона улюблена у моєі подруги і я читаю за її порадою. І тут є котики😍
Авторка має багато шанувальників і це чудово.
Події в Ірпені. За жанром більше схоже на сценарій до детективного фільму.
Той випадок, коли в одну історію впихнути всі екшенові моменти зі свого багажу знань. Ось тому мене не покидала думка впродовж всього читання: десь це вже було. 🤷‍♀️
Як на детективчик а-ля 90-ті навіть і не погано. Живенько читається. Можна розважити голову ввечері. Поки що краще з усього, що я читала в неї, тому +1 бал. Та не всі герої зрозумілі, цей ветеринар з котиками…
Історія відбувається в лютому 2022 року. Але нас часто відкидає автор на минуле, щоб так чи інакше пояснити вчинки героїв.
Чорне і біле. Родичі-росіяни погані, родичі-українці хороші. Старий маразматик отримує шок у фіналі як і має бути. Та в кінці стає зрозумілим шлях голови родини. Сцени 🔞 збочені як на мене. Ось так і в житті буває, при владі бездарі але мають рушійні важелі впливу. Напевно, авторці, накипіло на душі.
Мені важко уявити, що в одній родині може бути стільки багна. Місцями нудило і жахало. Бридко. Але насправді, чи добре й ми знаємо своїх родичів всіх. Чим вони жили і як?
Як прийшло так і пішло. Мораль цієї книги.
Хто читав вже новинку? Любите Люко Дашвар?
Новий відгук
Ведмеже Місто
Фредрік Бакман
Книголав•Київ•2022

Björnstad
Fredrik Backman

🇸🇪Шведський автор (2 червня 1981 р. Швеція)
🖋 Книга 2016
📜 432с
🎭 Психологічний роман, Сучасна проза
🎞 Beartown, 2020

Топ ❤️❤️❤️❤️❤️ Рекомендую 5/5

🌟 Головна теза:
«Скільки всього може завдати нам, людям, болю, а ми й не знаємо чому. Можливо, тривога - це внутрішня гравітація, яка стискає душу.»

🔥 Цитати:
«Тому під час конфлікту ми перш за все обираємо, на чий бік нам стати, бо так простіше, ніж тримати в голові два погляди водночас. Далі ми шукаємо факти, які підтверджують те, у що нам хочеться вірити, що найприємніше для нас і завдяки чому наше життя йде далі у звичному руслі.»

👩‍💻 Відгук:
Розбила моє серденько. Якби я розпочала з Ведмежого міста, то можливо й до Бабусі була більш поблажлива.
Маленьке містечко. Підлітки. Дорослі. Становлення особистості. Тяжкий вибір.
Кожну історію проживаєш. Щойно починаєш формувати власну думку про героя як автор перевертає все з ніг на голову. Де добро, де зло, а де просто життя і чи вдастся це розрізнити.
Тут про батьківську любов і про любов до спорту. Дружба. Багато хокею. Він головний герой і основа сюжету, навколо якого вирує життя, дорослішають діти.
Помилки, які прощають чи ні? Слово дівчини проти слова хлопця у справі про зґвалтування. Злочин, який виправдовують.
Кохання між хлопцями у жорсткому спорті підіймає питання: Наскільки можеш покладатися на товаришів по команді чи довіритися тренерові? Де ця межа особистого і колективного?
Обов’язково почитаю продовження цієї історії.
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Полиць поки немає