Loading...
Дарія
Дарія Химич
Експерт
13.07.2024
Новий відгук
1984
10
Прочитала цю книгу дуже давно, але так вийшло, що вона справила на мене велике враження.І навіть зараз, через таку велику кількість часу, я не знаю як висловити всі ці думки і почуття, які в мене викликає ця книга, але я постараюся.

Вперше я прочитала "1984" ще пів року тому. І ось зараз, після стільки часу, я ви рішила написати відгук та перечитати трохи. 🤔

Взагалі я, звичайно ж за те, щоб перепрочитувати книги заново, тому що ми змінюємося, змінюється наш світогляд, і все здається вже зовсім іншим, начебто ту ж книгу читає вже зовсім інша людина ☝️

Тому мене здивувала книга "1984". Я пам'ятаю що спочатку це була типу як антиутопія, але я не можу зрозуміти чому, адже чим більше читала цю книгу, тим більше розуміла, що від антиутопії тут зовсім мало, книга більше схожа на чи не документальну 🤯

Так, ось так буває, коли книга задумана як сатира або пародія, а в результаті виявляється дуже навіть реальною, і тоді прямо аж волосся дибки встає, тому що розумієш, що такого не повинно бути 🤯

І ось, незважаючи на те, що час СРСР дуже романтизується і ставиться мало не в приклад, так чи інакше там було дуже багато мінусів, і мені навіть шкода, що не всі ці мінуси описані в книзі "1984". що описані мені дуже навіть вистачило 😢.Та незважаючи на всю навмисну ​​ідеалізацію СРСР там було дуже багато гидоти, яка так і описана в цій книзі. Все теж стукацтво, яке заохочувалося, вся та ж пропаганда, яка лилася з усіх щілин, за тобою ще й стежили оточуючі, щоб ти цю пропаганду все-таки сприймав, і не дай боже ти від неї відійдеш, ти станеш "ворогом партії" і тоді тобі зовсім не жити.

Це все дійсно було в СРСР, хоча це певним чином ховається, але зараз це все одно все вилізло назад, і нічого хорошого в цьому немає тому, що це жахливо. У книзі сусід головного героя практично з гордістю говорить, що його діти займаються стукотом доносами. Але, згадуючи той же СРСР, там у людей просто не було вибору!

Цей пункт, до речі, теж, розглядався у книзі "1984" і це насправді страшно, коли тебе можуть стерти з історії з життя просто тому, що ти був невгодний зі своїми поглядами. Це тільки так кажуть, що типу опозиція є і вона має бути і це нормально, що ми всі думаємо по-різному. Ні. Нічого подібного. Будь-яка різниця в думках із партією та владою виходитиме тобі боком(
Новий відгук
Емілія та її сестра-близнючок Вітторія — відьми, які таємно живуть серед людей, уникаючи зайвої уваги. Якось увечері Вітторія пропускає вечерю у сімейному ресторані, і незабаром Емілія виявляє тіло сестри — бездиханне та… осквернене.
Вбита горем, Емілія хоче знайти вбивцю сестри і помститися за всяку ціну, навіть якщо доведеться вдатися до забороненої темної магії або вирушити за злочинцем до Пекла.

Мені дуже понравилось стиль написання автора, особливо понравилося в кінці книги додаток від автора. Перший раз читала ще дуже давно англійською мовою і дуже рада, що переклали цю класну книгу
Нова оцінка:
Нова оцінка:
11.07.2024
Новий відгук
Коли, я читала цю книгу не могла побороти відчуття ніби, я вже читала щось подібне, або читала цю книгу. Але це не так, хоча мені ця книга дуже нагадувала книгу "Провина зірок", та фільм "Якщо я залишуся". Чим саме вона мені нагадувала їх, я не буду писати тому що це буде спойлером.

Ця книга обов'язково сподобається тим хто шукає книгу про перше козання, перші поцілунок, а їх тут тисяча🤭, для тих хто любить ванільні історії, як на мене вона ну дуже солодка, а ж до нудоти.

Книга на один раз, прочитав та забув.

Можливо, я ге права, але ця книга більше націлена на підліткову аудиторію.

Ще що мені сподобалося в книзі це плейлист до неї, я навіть зберегла собі деякі треки.
10.07.2024
Новий відгук
Вау, це найкраще прочитане цього місяця! Я щойно дочитала її і хочу вам сказати, що це було неймовірно. Якби я могла поставити мільйон з 10, я б це зробила.

Лайнус Бейкер - 40-річний, самотній чоловік, який працює рядовим інспектором у Департаменті у справах магічної молоді. Вдень він справно виконує свої посадові обов'язки, а вечори проводить із кішкою, слухаючи улюблені платівки.
Життя його одноманітне і похмуре, але він до нього звик і давно перестав мріяти про щось інше. Він типовий інтроверт.

Одного "прекрасного" ранку він отримує завдання вирушити на острів і проінспектувати дитячий притулок, в якому знаходяться далеко не звичайні діти (четвертий рівень секретності).
Його завдання - неупереджено спостерігати за жителями притулку, з метою визначення рівня небезпеки, яку можуть являти собою діти, що живуть там, а також перевірити чи належним чином утримуються вихованці у притулку.

У разі негативної оцінки інспектором притулку загрожує закриття, а дітям розподіл за іншими спеціалізованими установами, що мало чим відрізняються від колоній для малолітніх злочинців.
Щоб ви розуміли рівень незвичайності цих дітей, я трохи поясню. Загалом у притулку шість дітей серед яких: бородата дівчинка-гном, хлопчик – перевертень, віверна, дівчинка-спрайт, невідома істота (невідомого виду) та шестирічний хлопчик Люцифер, він же Антихрист.
Кожен образ дитини у романі прописаний яскраво та цікаво.
Керує школою, а також займається вихованням та навчанням дітей Артур Парнас, який має свій секрет.

Книга читається легко, залишаючи на душі тепло та радість, занурюючи у спогади про дитинство.
Не дивлячись на "дивні" характеристики дітей, що проживають на острові, всі герої роману викликають лише найпозитивніші емоції "діти, вони такі діти".
Сюжет досить простий, та й фінал передбачуваний, але незважаючи на це так приємно спостерігати за змінами, що відбуваються з героями, відзначати в міру читання цитати, які незабаром можуть стати афоризмами, радіти та переживати разом із героями роману.
А також у романі простежуються такі цінності, як дружба, любов, сім'я, розуміння та повага.

Рекомендую всім)
Новий відгук
Читаючи рецензії, я не до кінця розуміла, чого чекати від книги: хтось хвалить за психологізм, хтось лає за знущання з читача. Але опис зацікавив, і я ризикнула. І не прогадала. У підсумку книга прочитана за пару днів, і я можу поставити їй тверді 8 зірочок.

Сюжет тримає у напрузі, кілька разів перевертається з ніг на голову. З самого початку зрозуміло, що мила домогосподарка Лора, волонтер служби підтримки – головний лиходій. Має проблеми з сім'єю, але де сім'я? Вони її ігнорують, чи...? І ось таких ось чи – не раз і не два. Хепі енду не буде, буде відкритий кінець. А книга ще раз нагадає про те, що ніхто не знає, що голові у людини, а найстрашніші соціопати часто живуть поруч із нами і мило посміхаються, приносячи "домашні" кекси на роботу.

Звичайні люди (Райан, Тоні, Джонні) нічого не можуть зробити проти неї, тому що намагаються домовитися з психопаткою, приховують від інших членів суспільства скелети в шафі. Вони постають м'якотілими перед Лорою. Її можна було давно посадити до в'язниці, звільнити з роботи, повісити, навіть записати розмову як доказ провини та піти до поліції. Своїми маніпуляціями вона з легкістю нейтралізує супротивника, деяких навіть знищує фізично. Ситуацію можна було хоч якось виправити уникненням психічно нестабільної людини. З Лорою справляється її ж методами лише її дочка, Еффі. Але історія продовжується, Лорі вдається виростити таку ж чудовисько, як і вона сама.

Читати неприємно, але воно того варте. Не варто довіряти незнайомим людям, особливо якщо не бачиш людину наживо. Він не завжди той, ким хоче показати себе.

Читали? Як вам? Чи знайомі ви з автором? Яка книга вас вразила нещодавно?
Новий відгук
Почала читати цю книжку раптово, я дуже довго відкладала її, дочитала буквально декілька хвилин тому, але відразу скажу, що радила б познайомитись з цією історією, коли падатиме перший сніг, бо саме тоді відбувається майже весь сюжет. Відразу велика вдячність автору за перелік перед першим розділом усіх важливих персонажів книжки.

Очима Вілл Паркер ми знайомимось з її босом, неймовірною та загадковою Ліліан Пентекост. За незвичайним збігом обставин вони візьмуться за справу, пов'язану з вбивством матері сімейства.

Як я вже казала, я не люблю читати детективи, але цей захопив мене з перших хвилин, головні героїні сильні, відважні, розумні.

Книга з ЛГБТ-представниками, які дуже гарно описані. В більшості книг, які я читала представники ЛГБТ описані вульгарно, або їх вписали в книгу для привернення уваги до твору, тут зовсім навпаки дуже і дуже гарно все продумано.

Якщо вам подобаються книги з сильними жіночими персонажами, то це саме вона.
Новий відгук
Китай, 1882 рік. Дайю викрали посеред рибного ринку Джифу, коли їй було всього 13. Після цього її відправили в бочці з вугіллям до Сан-Франциско, де вона мала працювати у публічному будинку. Її життя поділилось на до та після.

“Я не боюсь смерті. Я боюсь втратити життя”.

Ця книга дуже сильна та важка для мене. Під час читання я плакала і страждала через людей. Хоч і авторка написала, що вона взяла деякі історичні події , а решта вже вигадка, як на мене там було дуже багато реалістичних подій, які могли бути.

Мене просто вбиває розуміння того, що так колись було, можливо навіть в деяких країнах зараз таким теж наживаються. З кожною сторінкою цього твору, я ставила собі нові й нові запитання. Чому? Навіщо вони так роблять? Чому ніхто не пожалів цю дитину? Чому ніхто не запитав її чи з нею все добре? Вона ж не від того, що їй нема, що робити крала харчі.
Новий відгук
З дитинства, я захоплююсь міфами, легендами. Зараз почала читати багато книг жанру фентезі.

Ця книга не виняток, вона запала мені в душу відразу коли вийшла. З початку, я думала, що вона буде схожа на аніме "Дуже приємно Бог", хоч, я і не фанат аніме, але це дуже сподобалось. Можливо тільки в мене виникла така асоціація.
Храми, боги наче надихались саме цим аніме.

Мені дуже сподобалося стиль написання автора, взагалі переклад на 1000/10, дуже легко читався та швидко.

Неймовірна атмосфера книги, оформлення, арти все створено так, щоб ця книга була вашою улюбленою.

Рекомендую всім, та з нетерпінням чекаю продовження.
Новий відгук
- Я ще ніколи не відчувала такої впевненості. Ну не враховуючи клітинної теорії.

Чому, я звернула увагу на цю книгу?
Та все тому, що її всі хвалили та чекали. Коли вона тільки приїхала до мене, я перший раз прочитала її анотацію та думала, що ну капец, якщо вона мені не сподобається буду її першим хейтером. Але, як бачите, вона мені сподобалась.

Загалом книга дуже легка, атмосферна та смішна. Я навіть не пам'ятаю з якого роману, я так сміялась, і це в доброму розумінні цього слова.
У вас буде 413 сторінок справжньої насолоди. Ця книга буде однозначно в моєму топ-2023, я ще не один раз буду її перечитувати.
Авторка влучила мені в саме серце з атмосферою дослідницької лабораторії та університету.
А Адам взагалі вразив мене своєю холодною натурою та розсудливістю. Хоч і деякі репліки головних героїв були схожі на розмову підлітків, але це не важливо. Взагалі головні герої мені дуже сподобались. Так, як я не мала ніяких очікувань до цієї книги, мені дуже сподобалось.

А ще в ній є додатковий розділ, якого немає в оригіналі від Адама 🥰

Однозначно рекомендую!
Новий відгук
"Це історія не про привидів, а радше про одержимість. Хоч і це не зовсім точно"

Досі не можу зрозуміти чому така назва "Мексиканська готика" через назву, я очікувала зовсім іншого, але сама історія мене не розчарувала. Я не великий поціновувач подібних жанрів (жахи, містика), але історія захопила. Місцями до огидного моторошна й деталізована, загадкова та емоційно насичена.

Я можу точно сказати, щоб не відбувалося на сторінках цієї книги вам захочеться дочитати її до кінця.

Прочитала її на одному подиху, я думала, що історія буде розвиватись в Мексиці, але нею тут і не пахло. Доволі неоднозначна книга тільки коли прочитала побачила велику кількість негативних відгуків, але вони не змінили мого ставлення.
Новий відгук
Книга, яка одночасно підтверджує рейтинг 18+.

Я думала, що це буде ще один веселий, легкий роман, який я прочитаю і забуду. Але щось пішло не так, якщо вам подобається харизматичний чоловічий персонаж, який знає, що потрібно робити😉, то ця книга для вас. Тут крім гарячих сцен та цікавої задумки, мене зацікавила кількість розкритих соціальних проблем.

Цікава подача, книга зацікавить вас з першої сторінки. Крім того, дуже легко читається, і ви можете побачити взаємодію головних героїв, яка вас точно не залишить байдужим.
Головний герой не ідеальний ідеал, я б так його назвала.

Рекомендую до прочитання!
Новий відгук
- Знову роман?
- Да 😅, але тут все інакше.

Я не люблю романи, але це другий роман тікток-сенсація, який я прочитала, та який мені дуже сподобався.
Не хочу спойлерити, останнім часом я дедалі більше пишу цю фразу, а саме для того, щоб вас не відлякати від книги.
Дуже часто я начитаюсь уривків з книги, подивлюсь купу відео, відео-естетика та після них в мене з'явиться дуже високі бажання та очікування, і скоріш за все вони будуть не виправдані.
Про цю книгу, я нічого не знала крім того, що бачила її на передзамовленні разом із "Гіпотезою кохання".

Що ж вас чекає у цій книзі, думаю це доречно написати:

- фіктивні стосунки, цей троп мені не подобався раніше, а зараз навпаки 😅
- атмосфера весілля, та взагалі весілля з їх традиціями в іншій країні
- сім'я та багато всього цікавого
- неймовірно харизматичний мужчина, ще й до того всього розумний та гарячий 🤭
- та ще дуже багато всього, що дуже подобається фанатам романів.

Однозначно рекомендую.
Новий відгук
Атмосферна моря, океану, шукачів скарбів, все як я люблю.
Як завжди почнемо з того, що я не можу встояти перед гарною обкладинкою, так і тут мене покорила обкладинка. Але сама історія, динаміка подій та любовна лінія запали мені в душу.
Це не типове фентезі, крім динамічного сюжету тут ви знайдете дуже багато морських атрибутів та незнайомих назв деталей корабля.
Не хочу спойлерити, але любовна лінія вас зачарує так само як і мене. А перший поцілунок пари будете згадувати ще дуже дуже довго.

Спочатку я думала, що ці книги будуть чимось схожі на "Зруйнувати королівство", але крім морської атмосфери, нічого не було і це великий плюс.

Рекомендую всім, кому набридло бачити сцени 18+ фентезі на кожній сторінці.
Новий відгук
Я вже читала її, але не могла пройти повз цього неймовірно гарного оформлення.
Можу сказати точно, її варто купити та поринути в світ магії, відьом.

Перед прочитанням рекомендую вам не придумувати свій сюжет, в якому ви будете вірити в неймовірну силу. Часто ми самі завищуємо очікування від книги, і вона нам після цього не подобається. В мене таке часто буває так, як на цю книгу дуже багато гарних відгуків. Вам варто не звертати на це уваги тому, що ви повинні відчути тепло, яке ви однозначно відчуєте між персонажами.
Після прочитання цієї книги обов'язково захочеться такої любові, пристрасті, тепла і відданості, яка була між головними героями.

Її варто мати у себе в колекції😉
Новий відгук
Весілля, на якому все пішло шкереберть.
Спливають давні ревнощі, дружка ледь не зірвала свято, а найкращий друг проголошує незручний тост.

Як ви знаєте, мене бісили всі персонажі в цій книзі, але давайте їх пригадаємо. Історія подана від п'яти персонажів.
- Джулс: Наречена, досягла всього сама, це великий плюс, мати та батько не займались її вихованням. Зверхня, трохи самозакохана.
- Олівія: старша дружка, молодша сестра Джулс, замкнена в собі, дивна, загнана у кут.
- Ганна супутниця Чарлі, приїхала відпочити від буденного життя, адекватний персонаж, найбільше сподобалась.
- Ійфе: організатор весілля, більшу частину книги вела себе, як наглядач.
- Джонно: старший дружба, повна протилежність Віллу, з бідної сім'ї, виснажений, пошарпаний. Найкращий друг Вілла.

Це не ідеальна історія, але вона мені сподобалась, після прочитання її я і сама відчула якесь полегшення. Не через те, що книга закінчилась, а через кінцівку - вона була очікуваною, але одночасно і несподіваною.

В книзі було багато всього, спогади, образи, брехня, скелети в шафі буквально кожного героя, заздрість, приховані стосунки, жорстокість.
Новий відгук
Карти Таро, магія, всі карти добрі, нема поганої карти.

Книга, яку я дуже хотіла прочитати, я мала дуже великі сподівання на неї. Але, як кажуть, всьому свій час, так і тут книга для вікової категорії 14+. Я точно знаю, що якби я її читала років так 10 тому, вона мені б набагато більше сподобалась.

Дуже гарно було з самого початку описано, я з задоволенням читала про кожну карту навіть захотіла сама купити їх. Але так десь після 150-200 сторінки, я розчарувалась було дуже дивно та нецікаво для мене, можливо, я переоцінила її та завищила очікування.

Я багато читаю фентезі, через це можу сказати, що точно мені подобається, а що ні.

Ця книга для мене на 4/10, для мене це дуже погана оцінка, але, як кажуть мої колеги, "4 ще треба заробити".

Однозначно можу сказати, що ви знайдете в цій книзі :
- ЛГБТ, до речі, непогано описана була взаємодія
- нове захоплення
- карти Таро
- навчальний заклад, так званий платний пансіон, я його так називаю 😅

Можливо, я відбила все бажання її читати, але якщо вибирати тільки книги на 10/10 ми не дізнаємось різниці між хорошими та поганими книгами.
Новий відгук
Яскрава і емоційна книга, яка покаже та допоможе відчути циркове життя, не будемо забувати, що вона з сильними головними героїнями.
Тепер через цю книгу ще більше захотіла продовження.

Я дуже люблю книги з розумними та відважні. Якщо ви любите 50-ті роки, цікавих і загадкових героїв, детектив, який має логічне закінчення (я читала деякі книги, яких не було зовсім логічного розвитку подій).

Коли я читаю книгу, відразу бачу її, як фільм. Мені дуже подобається, щось не розказане, щоб читач міг сам додумати сотню разів.

Я досі не можу "розкусити" Лілліан Пентекост, це мені не дає спокою, я хочу дізнатись більше про головну героїню. В "Убивство в неї під шкірою" згадувалось, що її батько був священником, і все більше нічого ми про неї не знаємо. Дуже хочеться дізнатись її історію, чому вона почала розслідувати злочини.

Книгу однозначно рекомендую.

Моя улюблена цитата
"- Не люблю потягів.
Метро - інша річ. У метро, якщо вам не до вподоби, куди вас рухає, можна щодві хвилини вилізти, спіймати таксі, пройтись пішки".

Я раніше теж не любила потягів, але останнім часом дуже хочу поїхати кудись саме потягом.
Новий відгук
Темне фентезі, 18+
10/10

Після циклу "Безніч", я вирішила, що вже до всього готова в жанрі фентезі. Темне фентезі - це особливий вид мистецтва. Це найкраще фентезі, яке я читала. Доросле, жорстоке і дуже цікаве.

Засноване на східній культурі бойових мистецтв й азійській історії, новий світ з богами і шаманами.

Головна героїня Жинь вступає до престижної військової академії, де готують генералів і політиків. Сирота війни, в якої нема нічого, крім себе.

Тут сильні персонажі, яскраві і живі. У книзі буде війна і геноцид, і дуже моторошні описи, що вразливим не варто читати. Це фентезі про унікальний народ і унікальні особистості. Про вибір і відповідальність, про совість і безвихідь.

Герої не ідеальні і це дуже класно. Не дивлячись на те, що історія важка і страшна, від неї неможливо відірватись. Та дуже хочеться читати далі. Жинь поставила собі ціль, яка знову змінить хід подій.

"Життя героя - суміш болю і любові"
Новий відгук
"Чи досить всього лише збігів в ДНК для того, щоб змусити двох людей бути разом"

Книжка написана в формі маленьких розділів від декількох персонажів, при чому це паралельні сюжетні лінії, які можуть бути зведені між собою тільки тим, що кожен з них по різних причинах вирішив дізнатись, хто ж є його ДНК-пара.

Було дуже цікаво спостерігати за героями, як вони змінюються, закохуються чи розчаровуються, та як сильно на нас може вплинути чужа думка.
Як на мене, задача цієї книги це зачепити нас сюжетом, і цю задачу вона повністю виконала неможливо було відірватись.
Єдине, що мене засмутило це відкритий фінал. Але все ж таки мені сподобалося, кожна історія під кінець зробили купу змін, кардинальних змін.

Були і абстрактні моменти, які мене дико бісили, але розповідати, я не буду 😅.

Вам варто почитати цю книгу, та ще є фільм чи серіал по ній сьогодні буду дивитись.
Новий відгук
Темне фентазі, 18+

10/10

Продовження циклу “Макова війна”, а саме друга книга трилогії. Ця книга залишила мене в повному захваті і шоці, були такі сцени, від яких я вся вкривалася сиротами. Як я раніше казала дуже неочікувано та хвилююче.

Це фентезі не можна оцінювати, як інші книги цього жанру. Варто звернути увагу і на те, що Ребекка Кван для написання першої книги з циклу надихалась реальними подіями, а саме подіями японсько-китайської війни, а вже другої - громадянською війною в Китаї. Авторка провела велику кількість паралелей з історичними постатями Китая.

Крім цього варто звернути увагу на звірства, які чинили загарбники. Якщо ви будете читати її, то вам варто бути готовими до жорстокості, ненависті, геноциду та таких сцен від, яких в мене волосся ставало дибки. Раніше я намагалась пропускати сцени насилля в книгах, але в цих книгах всі ці звірства були списані з підручників з історії. Та більше можу сказати такі звірства відбуваються і зараз на нашій території. В мене серце кров'ю обливалось, коли я проводила паралелі між книгою і теперішніми подіями. Скільки всього сталось жахливого.

Варто відразу оцінити, чи ви готові до цих книг, я дуже боялась починати їх, через те, що я дуже вразлива. Тому вразливим читати НЕ РЕКОМЕНДУЮ. Тут ви не знайдете любовної лінії та її стрімкого розвитку, її тут нема, але дружня любов, відданість та самопожертва.

Трохи про головну героїню Жинь вона поступово розуміє, що ворог нікуди не зник, зламана, розгублена з часом вона зрозуміє, вірити та довіряти нікому не можна. Наша не ідеальна героїня, яка намагається вчитись на своїх помилка.
Новий відгук
Я проковтнула її за два дні та заодно вийшла з нечитуна. Останнім часом мені дуже важко давалось читання, я знаходила купу нових і “дуже” важливих справ все щоб не читати. Можливо, це був навіть не нечитун, але все одно нових прочитаних книг в мене не було декілька тижнів.

Чому ж я обрала цю книгу, як ви можете здогадатися за обкладинкою, часто я так обираю книги, які мені не сподобаються, але ця книга сподобалась.

Дуже багато роботи було зроблено для того, щоб ми могли тримати книгу в своїх руках. Я дуже люблю готувати, а в цій книзі було багато цікавих та простих рецептів. Це однозначно великий плюс, оформлення неймовірно гарне на початку кожного нового розділу ми бачимо цитату з книг, які були написані з 1910-1960 роки, і всі ці книги були для того, щоб ви стали ідеальною жінкою. Звучить абсурдно, чи не так? Саме це мене найбільше дратувало розуміння того скільки книг було написано для того, щоб жінка переступила через свої проблеми та переживання, а піклувалась про чоловіка та створювала ідеальну картинку сім’ї.

Ми знайомимось з Ел та Неллі, зовсім різними жінками з різних можна сказати епох, але схожими іменами. Неллі в 1956 році, а Ел в 2018 році, - що ж може їх поєднувати, крім імен скажете ви. Я вам розкажу тільки без спойлерів.

- Неллі створює ідеальну картинку свого подружнього життя, та робить все щоб догодити чоловікові. Навіть розуміючи той факт, що він їй зраджує, вона відтирала сліди помади від його сорочок, готувала йому їжу та доглядала за його становищем. Чоловік в свою чергу приймав це все робив, що хотів. Її чоловік надзвичайно неприємна людина, а Неллі хотіла просто спокою та свободи. Чи зможе вона це отримати?

- З Ел зовсім інакше, вона мала більше свободи та можливостей, мала роботу, але все ж таки залежала від чоловіка.

Дві зовсім різні жінки та час, але такі схожі.
Новий відгук
Почнемо з того, що з дитинства я фанатіла від книг про міфи та різних легенд. Колись мені подарували книгу з давньогрецькими міфами там, я дізналась про Зевса, Геракла, Геркулеса і просто не могла ніяк відірватись від історій. Мене дуже цікавило, що ж було з ними далі, або чому так мало історій про кожного з моїх улюблених героїв окремо, я б залюбки прочитала адаптовану версію. Ось так до моїх рук потрапила ця книга.

Перед нами історія про Цирцею, дочку Геліоса. З давньогрецької міфології, а також з розповіді Гомера ми знаємо, що Цирцея могутня чарівниця, яка мешкала на острові, до того ж вона не могла його покинути.

В романі Міллер Цирцея показана нам не просто, як одна з багатьох давньогрецьких богинь, а також, як особистість з бажаннями, страхом та боротьбою з собою, змінами особистості на краще. Відважна, ось що я можу сказати про неї.

Коли ви будете читати цей роман, зрозумієте, скільки всього відбувається на сторінках цієї книги. Крім історії про богиню, яка перетворювала чоловіків на свиней, ви побачите зародження багатьох міфів. Ви зустрінете Одіссея, Прометея, та інших…

Крім цього ви зустрінете тут зраду коханої людини, відважні вчинки заради кохання та дорогих людей, також кровожерливість, як люди змінюються після того, як дізнаються, що жінка проживає одна.

Дуже сподобалась книга, хочу почитати ще подібних книг. Кінцівка книги перевершила всі мої очікування. Не хочу дуже спойлерити, але Цирцея мені була знайома раніше тільки, я ніколи не бачила і не читала. Я не знала, що до неї так жахливо відносились.

Це моя щира рекомендація, книга зацікавить всіх фанатів міфології та романів, які не такі, як всі.
Новий відгук
"Кохання - це все; й це все, що ми про нього знаємо; і досить, більше знань тягар ми просто не сприймаємо".

"Сенді ти бачиш? Це хурма! Це мій улюблений фрукт".

В мене залишилось стільки запитань до кожного героя, тож почнімо:
- Сем - чому за стільки часу ти нічого не сказав; чому не спробував з нею зустрічається; чого ти постійно боявся?
- Сенді - стільки всього хотіла в тебе дізнатись, але зараз залишу все просто так....
- Маркс - до тебе запитань нема, хоча ти був трохи дивний 😅.

Якщо не зважати на моє бажання завжди дізнатись більше, ця книга мені дуже сподобалась.
В дитинстві я також грала ігри саме в лікарні, в мене була колись така маленька приставка, назву якої я не пам'ятаю. Але саме цей момент змусив відчути якесь тепло.

Захоплююча книга з досить цікавим сюжетом, здається, я десь читала, що хочуть створити фільм по цій книзі, обов'язково подивлюсь.

ЛГБТ-герої - просто мої улюбленці, дуже сподобались, а особливо як автор вплітає їхні переживання та емоції. Дуже гармонічно, так наче люди почали розуміти.
Новий відгук
Колись мені сказали: "Хороша книга завжди викликає емоції".

"Наші хімічні серця" роман про молодість Генрі, який давно мріяв стати головним редактором шкільної газети. І його мрія збулась і йому в дають в помічниці новеньку Грейс. Дівчина, яка відразу привернула його увагу своїм виглядом: не митим волоссям, чоловічим одягом та палицею, на яку спирається Грейс.

В мене досі після тільки одного погляду на обгортку книги купа емоцій та запитань до ГГ, а ще до буктоку та букстаграму.
Чому, я не чула нічого про неї?

Як так вийшло, що BookChef випустив книгу в 2020 році українською, та до того всього ще й екранізація також вийшла в 2020 році, а про неї так мало було чути.

Мене бісила Грейс своєю дивною поведінкою. Можливо, я недостатньо відчула всі її переживання, але для мене вона була, якоюсь дивною та справжнім маніпулятором. Вона просто використовувала Генрі, я дуже хотіла, щоб він не вірив їй.

Перед написанням відгуку я знайшла фільм "Хімічні серця" 2020 року та переглянула його. Він мені також сподобався.

Хочу звернути вашу увагу на цю книгу та за бажанням фільм 😅

Цитати:
"Для мозку вся любов однакова"
"Але це справді історія про кохання. Ну. Щось на кшталт"
"І весь цей час, я любив її так, як вона кохала його. Потаємно між тінню і душею"
Новий відгук
"Світ нікому нічого не дає, ти мусиш сама здобувати бажане".
"Я одружувалась сім разів і жодного разу не була впевнена, що це правильне рішення, так, як упевнена зараз. Сенс мого існування - це кохання до тебе".

Однозначно вона для мене найкраща прочитана за 2023. Це не просто книга про любов та боротьбу за успіх та становище в світі. Це книга про шлях до успіху, дружбу, відданість, зради, насильство в сім'ї та зворотній бік слави, і звичайно, любов без неї ніяк.

Авторка безповоротно закохала мене в цю книгу. Чому?
Книга мені нагадала мою улюблену Мерлін Монро. Про яку теж багато чого писали в пресі. Хоча скоріш за все вона була прототипом Евелін. Це, однозначно, було великим плюсом для мене. Хоча це тільки мої переконання.

Персонажі всі живі, мені сподобалося, як все розвивалось, та як Евелін розповідає все без прикрас тим самим розповідає, що їй прийшлось робити задля успіху.

Можливо, ви мріяли колись стати актором або знаменитістю? То ця книга для вас.

!!!!! Рекомендую всім!!!!!!
Новий відгук
Книга, яка сподобається підліткам, або книгоманам, які прочитали вже всі фентезі книги про вампірів.

!!!!!! Без спойлерів, можливо!!!!!!!

Давайте все розглянемо спочатку.

Мінуси:
- персонажі не розкриті, головне героїня тупа, але в деяких ситуаціях поводить себе досить розсудливо
- Грейс приїхала вчитись, але про навчання дуже мало
- кліше, кліше, кліше
- головна думка Грейс (Джексон, який всі класни, холодний...)
- дуже багато води, можна було скоротити книгу до 300 сторінок
- героїв не змогла полюбити, але це через те, що вони погано прописані

Плюси:
+ ми маємо часові рамки, знаємо в, який час відбуваються події Гаррі Стайлз цьому підтвердження
+ крім любовної лінії є ще головний конфлікт, війна фракцій
+ події відбуваються в рамках одного тижня
+ читається легко, швидко головне бажання
+ текст від лиця Джексона, якби його вставити в саму книгу, а не в кінці, було б набагато краще.
+ фінал змусив чекати продовження

Трохи книга нагадувала "Щоденники вампіра", але трохи.
Читала з надією, що далі буде краще.

Рекомендувати не можу, але ви можете вирішити самостійно переглянувши відгуки.
Новий відгук
Довго налаштовувалася на цю книгу. Фільм подивилася ще давно і той сподобався, але дивлячись на минулий досвід, боялася розчаруватися, як це виходило з іншими книгами, за якими зняті фільми/серіали. Але такого не сталося, чому я дуже рада. Найбільше сподобався стиль написання автора. Він дуже легкий і швидко читається, що не встигаєш схаменутися, як уже на середині історії. Коли вже знаєш, що відбуватиметься і в якій послідовності, емоції підстираються, але момент зі смертю Рути все одно вивів мене на емоції. Дуже сильний момент.

Як у фільмі, так і тут я так і не зрозуміла зав'язку любовної лінії. На ґрунті небезпеки та тривалого перебування поруч можна випробувати симпатію, а у разі головних героїв тут ще й гра на публіку. У випадку Піта я вірю в його кохання, але з Кітніс все зовсім інакше. Вона прямо метається і в один момент така впевнена, а наступного вже немає. Цікаво подивитись, як це розкриється в інших частинах. Але враження залишилися незабутні, тому точно читатиму продовження. І привід ще раз переглянути усі частини фільму.
Новий відгук
"Таємна історія" - це золото сучасної літератури, інакше ніяк. Відірватися від неї неможливо, чаруюча атмосфера студентства в невеличкому містечку, цікаві герої та інтригуючий сюжет.

З самого початку авторка показує нам переломний момент головного героя, і цим самим заохочує читати далі. Також Донна Тартт висвітлює безліч соціальних тем: алкоголізм та нар😺, насилля, багатих людей, яким просто соромно йти на роботу, ЛГБТ, інцест, психологічні відхилення та ще багато інших.

Так як головний герой в нас ненадійний оповідач, я можу тільки уявляти, що було ще чого він просто не розповів. До речі, не всі читачі це помітили класний трюк, як на мене.
Донна Тартт просто майстер слова.

Цитати:
"Навряд чи можна було сказати, що всі знали його дуже добре, але він мав одну таку дивну рису: чим менше ти його знав, тим більше він тобі подобався".
"Я не вмів діставати задоволення від найпростіших речей. Почувався мертвим, хоч би чим займався".

Рекомендую всі любителям атмосфери dark academia.
Новий відгук
«Вавілон» унікальний у своєму роді. Знайомитися варто, тому що це досвід, що інтригує. У якийсь момент автор надмірно захоплюється принадами морфології, синтаксису та смислів. Така собі магія слова, перекладу та лінгвістики в цілому. Теми влади, пригнічення, рівноправності, розподілу ресурсів, расових забобонів і так далі все на місцях. Атмосфера темної академії відчувається від першої до останньої сторінки. Часто «Вавилон» справляв враження особистого маніфесту, де зачіпаються знайомі повістки. Приреченість і самотність йдуть пліч-о-пліч на сторінках.

Засудження колоніалізму вийшло трохи натягнутішим і наївнішим, ніж хотілося б, особливо на початку, і це єдине, що можна критикувати. Трохи, знаєте, віддає твіттером, особливо у частині лексики. Але не дратує. Фінал приголомшливий. Але Кван ще минулої трилогії показала, що виживе в фіналі точно не твій улюбленець, а можливо всі помруть.

У центрі сюжету 4 студенти Оксфорда-Вавилона, троє з них уродженці інших країн, головним героєм є Робін Свіфт-це ім'я він сам собі вигадав, адже його справжнє, китайське, надто складно для вимови англійцями. Історія починається м'яко та неймовірно атмосферно. Лондон та Оксфорд зачаровують і лякають одночасно.

Герої завжди відчували себе чужинцями, але коли вони почали осягати таємниці Вавилону, і тут виникає дилема, на яку я не маю відповіді: що робити в умовах несправедливості світу: боротися з цим ціною свого життя або пожинати плоди цієї несправедливості, радіючи, що тебе вона не торкнулася? Ребекка Кван філігранно жонглює латиною, давньогрецькою, англійською, китайською, французькою та іноді німецькою, змушуючи замислюватися про те, про що раніше я ніколи не думала. Колись, я побачила цитату Ґете “Скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина”, це змушує замислитись і також почати вчити нові мови.
Новий відгук
«Вавилон» унікальний у своєму роді. Знайомитися варто, тому що це досвід, що інтригує. У якийсь момент автор надмірно захоплюється принадами морфології, синтаксису та смислів. Така собі магія слова, перекладу та лінгвістики в цілому. Теми влади, пригнічення, рівноправності, розподілу ресурсів, расових забобонів і так далі все на місцях. Атмосфера темної академії відчувається від першої до останньої сторінки. Часто «Вавилон» справляв враження особистого маніфесту, де зачіпаються знайомі повістки. Приреченість і самотність йдуть пліч-о-пліч на сторінках.

Засудження колоніалізму вийшло трохи натягнутішим і наївнішим, ніж хотілося б, особливо на початку, і це єдине, що можна критикувати. Трохи, знаєте, віддає твіттером, особливо у частині лексики. Але не дратує.Фінал приголомшливий. Але Кван ще минулої трилогії показала, що виживе в фіналі точно не твій улюбленець, а можливо всі помруть.

У центрі сюжету 4 студенти Оксфорда-Вавилона, троє з них уродженці інших країн, головним героєм є Робін Свіфт-це ім'я він сам собі вигадав, адже його справжнє, китайське, надто складно для вимови англійцями. Історія починається м'яко та неймовірно атмосферно. Лондон та Оксфорд зачаровують і лякають одночасно.

Герої завжди відчували себе чужинцями, але коли вони почали осягати таємниці Вавилону і тут виникає дилема, на яку я не маю відповіді: що робити в умовах несправедливості світу: боротися з цим ціною свого життя або пожинати плоди цієї несправедливості, радіючи, що тебе вона не торкнулася? Ребекка Кван філігранно жонглює латиною, давньогрецькою, англійською, китайською, французькою та іноді німецькою, змушуючи замислюватися про те, про що раніше я ніколи не думала. Колись, я побачила цитату Ґете “Скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина”, це змушує замислитись і також почати вчити нові мови.
Новий відгук
Рік 1873, Вікторіанська доба. У спробах знайти вбивцю своєї молодшої сестри, Ленна, попри свій скептицизм, відправляється до відомої спіритуалістки Воделіни д’Аллер. Та пошук відповідей перериває резонансне вбивство, розкрити яке запрошують саме міс д’Аллер. Разом жінки вирушають до Лондонської спіритичної спілки, щоби з’ясувати обставини смерті одного з її членів. Під час розслідування героїні співпрацюють із впливовими представниками спілки, але з часом починають підозрювати, що ті й самі причетні до справи, яку хочуть розплутати.

Чи зможе Ленна подолати свої упередження, щоби розгадати таємницю вбивства сестри? І чи підкажуть духи, як пов’язані її смерть з убивством одного з членів Спілки?

Це моя друга прочитана книга цієї авторки, я можу сказати, що вона краща, ніж “Зникнення аптекарки”. Вікторіанська доба, похмурий Лондон, спіритичні сеанси, виклики духів, вбивства, ЛГБТ і ще багато всього ви зможете знайти в цій книзі. Я люблю коли в детективній історії є ще щось, крім розслідування вбивства. Авторка також надає нам список джерел, прочитавши які ми зможемо більше дізнатись про ту епоху та чому так були популярні спіритичні сеанси.
Новий відгук
Дуже складно щось говорити чи писати про книгу, яка сподобалася. Просто хочеться ходити і роздавати її кожному, хто бажає зі словами: "Читай! Тобі сподобатися". Я довго не хотіла приступати до читання, оскільки обсяг книги не маленький, але "проковтнувши" її за два дні, я тепер страждаю - хочу знати, що далі. І нехай наступний том буде в рази більшим!

Події відбуваються у деякому королівстві Наварра, яке вже не один рік веде постійні воєнні дії. У ньому навіть є військова академія Басгіат: у ній готують молоде покоління для служби Батьківщині – хтось стане цілителем, хтось – піхотинцем, хтось – писарем. Найелітнішим відділенням вважається квадрант вершників - воїнів, які магічно пов'язані з драконами і в такій команді являють собою силу, з якою важко не зважати.

Але дракони поважають силу, і тому новобранців тренують дуже жорстко. Що вже казати, якщо "відбір" на факультет проходять не всі - приблизно двадцять відсотків помирає навіть не дійшовши заповітного місця навчання. Головна героїня Вайолет через слабке здоров'я все життя готувалася стати писарем. Вона любить читати та вивчати історію, але не завдавати іншим людям біль. Але ось її мама - легендарна генерал Сорренгейл вирішує насильно відправити її до вершників (дочка генерала може бути тільки елітою): їй начхати, як дівчина повинна з цим впоратися. Або вершник чи смерть: третього не дано.

Герої тут яскраві та живі. Є, звичайно, герої яких авторка вбиває відразу. Але ті, яким письменник приділяє багато часу, до яких читач звикає, з якими сміється і яких хвилюється - тих персонажів оплакуєш як своїх друзів. І разом із головною героїнею починаєш злитися на несправедливість того, що сталося, і ненавидіти тих, хто винен. Романтична лінія у книзі теж присутня – загалом, між ким і ким, вона буде зрозуміла майже на самому початку книги.

Але як їхня історія розвивається, як розкриваються герої у своїх вчинках, які іскри та блискавки сяють між ними – за цим дуже цікаво спостерігати. Те, що "не все чисто" з цією багаторічною війною, я запідозрила з самого початку.

В загальному книга мені дуже, ну дуже сподобалась. Мої улюблені герої це Ліам, Рідок та Терн.
Новий відгук
Книга мені дуже сподобалась, тому я дуже хочу вас зацікавити)

Світи, які створила Вікторія Шваб, цікаві тим, що перетинаються в Лондоні. Різні світи, різні столиці ніби прошиті разом у цій точці. Кілька слів про кожного. Колись існував Чорний Лондон з магією такого ж кольору, від якого залишилися тільки легенди та чутки. За аналогією із темною столицею, головний герой Келл присвоїв кожному місту інших світів свій колір. У процвітаючій імперії - це Червоний Лондон, улюблене і рідне місто Келла, що є столицею Арнса. Місто, куди хочеться завжди повертатися. Король і королева Арнса ставляться до хлопця як рідного сина, а принц Рай вважає своїм братом. Білий Лондон - престольне місто з вицвілими фарбами, населенням, що голодує, і жорстокими правителями. У цьому світі влада належить тому, хто візьме її силою, а королівський трон спочиває на кістках убитих. Тільки Сірий Лондон є столицею Англії, інші світи розкриті по-іншому, країни мають інші назви, мова відрізняється від звичного англійського. Сірий Лондон – столиця без магії, він нагадує наш світ. У ньому живе Делайла Бард - хоробрий бандитка і майстерна злодійка, що мріє про власне судно і відчайдушні пригоди.

Саме час сказати про головного героя. Він – Антарі. Колись світи з'єднувалися дверима, і майже будь-хто міг через них пройти. Тепер же перехід під силу лише Антарі - обраним магам, які мають достатню силу.

Вікторія Шваб вигадала цікавий ритуал переходу, при якому ключем служила особиста мітка кров'ю, а потрапити можна лише в те місце, з якого відбувався перехід.
Найцікавіше було спостерігати за вигадками з різних світів. Плащ, що при вивернені змінює вигляд, крій, колір - чудовий одяг для мандрівника.
Сюжет вийшов дуже динамічним, оскільки Келла підставили підступні правителі Білого Лондона, а Ліло сама підставилася, маючи шкідливу звичку обкрадати випадкових перехожих. Якось саме Келл виявився таким зустрічним. Доля мимоволі пов'язала цих двох, щоб змусити їх швидко тікати від переслідувачів, протистояти ворожим пасткам і нападам, битися-битися-битися і намагатися виконати місію з порятунку світів.

Перша книга циклу більше присвячена знайомству з Лондонами, їх правителями та політичною обстановкою, тонкощами переходів. У ній лише починають зав'язуватися близькі відносини між Келлом і Ліло, даються натяки на деяку таємницю їхнього походження. Ці натяки досить ясно мають на увазі продовження...

Чекаю продовження…
Новий відгук
Перл - вродлива молода жінка, яка виросла сиротою і звикла всього в житті домагатися самостійно. Дитинство по притулках та в гетто загартувало її характер і волю! Це дуже знадобилося їй у жахливій ситуації, що склалася, коли її викрадають з метою продати в рабство на аукціоні «живим» товаром.

Отже розповідаю: книга не для слабкодухих, тут все жорстко, є сцени насильства, жорстокості та агресії. Бідолаха Перл всю дорогу бореться за свою свободу, як на мене це був величезний плюс (мені тільки це сподобалось, що вона хотіла жити та намагалась допомогти іншим дівчатам). Загалом мене, звісно, ​​здивувала несподівана жорстокість автора стосовно своєї ГГ.
Читати мені було справді цікаво, як я казала позначки 18+ не було, і я не очікувала такої жесті! Я досі не розумію, як вибирають, яким саме книгам дати цю позначку.
Бонс огидний збоченець. Кроу, я б не сказала, що він кращий, але він хоча б не такий жорстокий до ГГ.

Як виявилось, колись давно я її читала, і це капець, про що я тоді думала, коли її обирала читати.
Але я буду читати наступну частину з циклу. Чому? Я хочу подивитись, я правильно прогнозувала розвиток в наступних книгах, чи ні.
Новий відгук
Моє перше знайомство з авторкою почалось саме з цієї книги, я дуже хотіла познайомитись з авторкою. Чесно кажучи, я дуже довго думала над цим відгуком, я знаю багатьом дуже подобається ця книга. Для мене вона на 6/10.
Чому 6/10?

Починалося все досить-таки непогано - дві самотні людини заводять дружбу з листування, де діляться таємницями і можуть собі дозволити бути собою. Далі волею долі листи припиняються, і вони зустрічаються в реалі, не здогадуючись, ким вони є.
Головна героїня - робить із себе круте стерво тільки тому, що хоче приховати свою невпевненість. З небес на землю її міг спустити тільки наш головний герой - якийсь борець за справедливість, але не гребував образити, принизити головну героїню.

Сюжет теж таке собі. Стільки порушених важливих тем, і здавалося б, розвивай, роби цікавіше цю історію, але навіщо? І справді, навіщо особливо напружуватися, якщо аб'юз нині в моді і так зійде.
Позначка 18+ повністю погоджуюсь з нею, я дуже рада, що взагалі вона тут є. Я досі не розумію, як їх розставляють на книгах. Да-да, це все через “Ґудзики та мереживо”. До речі, я досі не можу визначити піджанр цієї книги)

Не хочу вас відмовляти від цієї книги, але це моя думка.
Новий відгук
Давай по порядку. Перше — книга була першим знайомством з авторкою, як на мене вона на англомовному буктоці набагато популярніша, ніж в нас. Можливо, через те, що 530-550 сторінок для ромкома - це дуже багато. Я прочитала цю книгу, тому що обожнюю цікаві ромкоми, і я бачила дуже багато позитивних відгуків. Сама ж оцінила її на 8/10.

Наомі - доросла жінка потрапила в біду не з власної волі, виявившись заручником власного життя, і відповідальною за те, до чого не була готова. Нокс часом поводився як істеричка, і мені страшенно хотілося дати йому стільцем по голові, щоб він нарешті взяв себе в руки. Але це було найбільшою проблемою для мене, я не люблю таких головних героїв, як на мене він був дуже і дуже дивним.

Приймати дорослі рішення, будучи дорослим, — не так легко, як здається. Але я точно закохалася б не в Нокса, а в Неша - його брата. У першій книзі нам показували його не часто, але друга книга присвячена йому і я з нетерпінням її чекаю.

Я як любитель маленьких міст, у яких всі одне одного знають, бо це несе затишок, і тепло отримала задоволення сповна. Звичайно, не обійшлося без драм, але це лише підігрівало інтерес. Можливо, я б не поставила цій історії тверду четвірку, бо були свої мінуси та моменти, які мене дуже дратували, особливо вчинки головних героїв, які часом поводилися як діти, а не дорослі люди. Але все ж таки роман вийшов дивовижним, сильним і часом навіть сміливим. Чим і заслужив окреме місце у моєму серці.

Мій відгук дуже неоднозначний, я дуже хотіла, щоб була інша кінцівка. Не буду спойлерити, але Неш мені набагато більше подобався)
Новий відгук
Така собі книжечка-обманка, починаючи з назви. З одного боку подивитися, історія відносин юних, але вже поламаних людей, яким дуже хочеться бути просто тими нормальними людьми. І яких дуже тягне один до одного, але оскільки нашпиговані вони пружинками та шпильками, то постійно один одного ранять. Начебто все просто, всіх би на терапію)

З іншого боку, автор примудряється якось так усе це описати, начебто без особливих емоцій, але текст виходить, від якого часом фізично боляче. А може, це поєднання такої ось уривчастості - коли у якогось персонажа вибух, а навколо всі такі - а чого взагалі, нормально ж сиділи, ось млинець психовані якісь бувають... За рахунок таких ось продирань крізь псевдонормальність до мрії про нормальність прочиталось дуже швидко і напружено, але кидати не хотілося.

А так - скільки разів розказана подібна історія - є він і вона, і за всіма ознаками вони начебто не пара, але так вже склалося, що потягло їх один до одного. І ось ці болючі спроби то кохання, то дружби, то життя десь поруч - о, співзалежність багата на сюжети, головне, вміти їх якісно запакувати. Тут, на мою думку, цілком вийшло. Достатньо тригерів для тих, кому це може бути важливим. Просто як попередження. В іншому – гарна книжка. З фіналом, як на мене, єдино можливим.

Характеристика для читання книги англійською:
сюжет ⅘
герої ⅘
мова написання 5/5
легкість читання 5/5
Новий відгук
Книга розбирає роботи Хаяо Міядзакі та розкриває моменти з його біографії, які так чи інакше вплинули на його картини. Якщо ви ще не дивилися мультфільми Міядзакі, то книгу краще не читати, оскільки розбір творчості дуже детальний і розкриває купу сюжетних поворотів. Біографії Хаяо як такої, тут не так багато, але більше, ніж в інших подібних роботах.

Оскільки книгу написала лектор, деякі моменти занадто затягнуті, включають в себе складні слова і терміни, а також повторюють те саме. Ближче до кінця ці повтори настільки помітні і часто зустрічаються, що починають дратувати. У книзі багато історії, політики та війни, оскільки вони значно вплинули на життя та сприйняття світу мультиплікатором. Мені сподобалося, читати було цікаво, одержала нову інформацію.
Новий відгук
Заплутана книга, яка веде читача звивистими стежками різних історій та світів. Нагадує розгалужений лабіринт, що відводить читача все далі і все глибше в історію. Щоб потім усі стежки сплелися у неоднозначний фінал. У книзі безліч алюзій та посилань до інших творів. Тут і «Аліса в країні Чудес» та «Хроніки Нарнії». Я навіть примудрилась помітити натяки на твори Толкіна)))

Роман дуже заплутаний. У ньому одна історія містить ще кілька історій, а потім і вони своєю чергою розповідають свої історії. І всі вони врешті-решт зіллються в одне ціле. Тому читати треба уважно, щоб потім зрозуміти, що й звідки витекло)) Всі ці історії та оповідання роблю досить велике навантаження на читача. Нагромадження інформації та деталей місцями змушує мозок закипати від великої кількості інформації)))

Зате мені шалено сподобався загальна атмосфера книги. Описи підземної бібліотеки століттями таємниці, що зберігає, спільнота Охоронців, що оберігають її. Дивовижна Кухня, море котів, що живуть у лабіринтах бібліотеки, загадкові сови, а описи їжі, настільки поетичні, що просто слинки течуть)) Ну і, звичайно, саме Беззоряне море, колиска всіх світів та історій. Джерело, з якого можуть пити усі гідні. Для розуміння кропітких пазлів захованих у книзі, скажу, що ті деталі, які я вище описала, лише мала частина того, що насправді описується в книзі)))

Дуже сподобалася ідея відродження. Закохані, розлучені заздрісниками, незважаючи на те, що знову і знову знаходили один одного і були разом. Розлучалися, гинули та знову шукали. Їхній фінал став справжнім подарунком. Роман мені сподобався і я планую перечитати його трохи згодом. Вже неквапливо та смакуючи кожну деталь.

Як на мене, це одна із найкращих книг, які я читала за весь час)
Новий відгук
Давно я не брала до рук книжки... Дала собі перерву, перестала гнатися за цифрами, перестала заганяти себе в якісь рамки. Адже хотілося читати багато, ставити особисті рекорди... Все встигнеться, мабуть, ще не час. Майже через місяць я нарешті зрозуміла, що готова знову занурюватися в інші світи. Вибір припав на неймовірно гарну книгу Дженніфер Лінн Барнс – привабила загадковість та обіцянка чогось незвичайного. Як не дивно, справа пішла швидко і за три години я спокійно проковтнула цю незвичайну історію.

Як це - прокинутися одного прекрасного дня надзвичайно багатою? Ейвері до останнього не знала про існування Тобіас Готорн, але якимось дивом успадкувала від нього мільярди. Єдина умова для отримання спадщини - прожити рік у товаристві чотирьох хлопців та їх “дуже” доброзичливих родичів. Перше враження від книги було змазаним, оскільки багато моментів залишилися не розкриті, але я дуже сподіваюся, що в наступній частині я зможу остаточно зрозуміти мотиви Готорна-старшого. Ну, не віриться мені, що вся справа в таємниці братів, а Ейвері стала лише приводом для примирення та згуртування. Щось все одно не так.

Відносини між Ейвері та братами... Любовний трикутник... Труднощі у взаєминах у сім'ї... Все це викликало живий інтерес. Читалась книга дуже легко, сюжет динамічний. За час читання мені не доводилося нудьгувати, сподіваюся, що надалі все буде на тому ж рівні. Можу сміливо рекомендувати цю історію.

А ще брати Готорни це прототипи всім моїх улюблених героїв із фільмів. Кожен по своєму чарівний, я не можу вибрати одного з братів, щоб сказати, хто мій улюбленець. Тому мені цікаво чи ви маєте свого улюбленця?
Новий відгук
!Без спойлерів!

Читала її дуже давно, ще рік тому, але вирішила перечитати тим паче вона тепер перекладена українською. Просто обожнюю цю книгу і радію, що вона так класно перекладена та ще й таке класне видання.

Читалось дуже легко, карта в книзі просто неймовірна - не могла перестати дивитись постійно на неї. Мені найбільше сподобалось, що герої всі живі, події динамічні, тож ніхто не буде нудьгувати. Я, як завжди знайшла свого улюбленця, але поки що я вам не скажу, хто це😋.

Книга, яка однозначно вас здивує та змусить полюбити всіх героїв та чекати з нетерпінням наступної частини.
Кінцівка мене вразила, дуже було емоційно для мене. Події непередбачувані та логічні.

Однозначно підійде всім любителям:
- магії, тут вона древня
- головний герой обраний
- добро проти зла
- ЛГБТ-хімія

Рекомендую!
Новий відгук
З Нілом Гейманом я знайома вже давно (за книгами, зрозуміло😅). Мені подобається, як він пише, з гумором у помірній кількості, що чудово підходить для опису скандинавських міфів. Якщо ви очікуєте побачити Тора з екранізованих коміксів, на вас чекає розчарування. Ви познайомитеся з одруженим бовдуром, що не відрізняється навіть середнім рівнем інтелекту. Особливо мені сподобався Тор в образі нареченої (прям справжнє золоте створіння, тільки рудобороде), та й у принципі всі історії дуже цікаві (навіть сумні).

Локі постане у своєму типовому образі: дуже хитрий, вічно всіх обманюючий, але він також матиме дружину і навіть дітей, при чому не він не буде наймилішим та приємнішими у спілкуванні. Знайомство з іншими героями міфом виявилося не менш цікавим.

Міфологія мені подобалась ще з дитинства. Перша книга, яку я прочитала для себе, була “Міфи Стародавньої Греції”. Після цього, я почала захоплюватись міфологією, тому ця книга не могла пройти повз мене.
Новий відгук
Це перша частина серії про «Аїду та Персефон».
Легкий роман, який чудово адаптує міфологію Аїда, Персефони та інших богів знаменитого Олімпу. У книзі відтворено сучасний світ, ми бачимо його так, ніби боги жили серед нас і не ховалися.
Мені було цікаво. Сподобалося, як показано царство мертвих Аїда, його стосунки з Персефоною. Їхні емоції та почуття, перше кохання, наївність… Все це хвилює. Було чудово спостерігати за ними та за подоланням усіх перешкод. Відразу скажу, що книга мені сподобалась на 8/10.

Перший акцент зроблено на токсичності гіперопіки батьків. Мати надмірно опікується донькою, і книга показує, як часто, опинившись у подібній ситуації, ми починаємо й самі жити у запропонованій парадигмі, залишаючи себе у заручниках.
Ще одна важлива тема історії – це відповідальність, яка приходить із популярністю. Багато селебрітіс і блогерів забувають, що чим більша аудиторія, тим вища відповідальність. Потрібно стежити за тим, що ви транслюєте, що несете у маси тощо. Тут це чудово зчитується за рахунок деяких персонажів, у тому числі й Аїда. ⠀

Взагалі, у всій серії ця тема є наскрізною, але в першій частині мені особливо сподобалося спостерігати за її розвитком. ⠀
На закінчення скажу, що від цієї книги не варто чекати нічого надприродного. Вона допоможе відключити голову та відпочити, посміятися, посміхнутися, розслабитися. Зі мною було зовсім не так, я дуже великі надії мала на цю книгу, але я думаю, що книга від лиця Аїда мені сподобається більше.

Ще не можу не відзначити романтичні сцени, вони тут гарячі і добре виписані, в той же час їх не так багато.
Новий відгук
Якби можна було оцінити книгу більше, ніж на 10/10, я б з радістю це зробила. Я дуже чекаю на продовження.

Книга читається дуже легко, на одному диханні, якщо можна так сказати. Дуже зрозуміла світобудова, опис героїв мені дуже сподобався, і це ще один величезний плюс.
Мій улюблений персонаж Мейв. Особливо після 34 розділу і її розповіді. Мейв Балморі — вільна жінка і подруга хороброї Малкії, я сподіваюся на хорошу долю для неї в подальшому. Мені подобається просто все, я отримала стільки емоції від книги, що ви не уявляєте.

Читаючи далі і більше, я почала розуміти та любити всіх героїв, але не забуваємо про негативних героїв, ну ви розумієте, про що я.
Кассія і Малкі - окрема любов. Мені сподобалося те, як розвивалися їхні стосунки, допомога від Кассії і те, як з часом Малкі привʼязувалася до неї. 63 і 64 розділи видалися болючими, чому такого повороту я не очікувала. Я не очікувала такої кінцівки, але якщо ви читали книгу мене зрозумієте, я хочу другу частину.

Книга варта вашої уваги через прекрасний сюжет, прописаних героїв, світ, емоції, інтригу та чудові враження. Однозначно раджу до прочитання і скажу ще раз, що з нетерпінням чекаю на продовження.
Новий відгук
Темний роман, який облетів весь букток та букстаграм і всі були в захваті від нього. Я теж захотіла його прочитати як не як сенсація та щось нове, я не читала ще темних романів тому вирішила почати з “Переслідування Аделіни”.

В загальному ця книга мені не сподобалась. Чому? Почнемо з того, що в анотації було сказано, що Аделіна письменниця, яка буде розслідувати вбивство своєї прабабусі, яка загадково померла і мала романтичні стосунки зі своїм сталкером. Здавалось, ну що тут не так, але в книзі не було жодної згадки про книги чи жанр, в якому писала Аделіна. А на рахунок розслідування, то взагалі вона нічого не робила, а тільки ходила на горище та читала щоденник своєї прабабусі, не думаю, що читання еквівалентне розслідуванню. Головна героїня не викликала в мене жодних емоцій, я дуже надіюсь, що в другій частині буде більше інформації, але не факт.

Зейд сталкер Аделіни, що ми знаємо про нього - він є членом організації, яка рятує людей з рабства та торгівлі людьми. Він, як той Супермен після битви з супротивниками, в яких була зброя, а в нього не було нічого виходить не ушкодженим. Дуже переоцінений і наділений просто незрозумілими вміннями, він такий класний вдень бореться за свободу жінок, а вночі сталкерить Аделіну. Також неоднозначний герой і якийсь він плоский.

В загальному, я не задоволена, я просто очікувала трохи іншого. Можливо, я так не задоволена цією книгою через те, що я мало читала темних романів. Я дуже хочу прочитати крутий темний роман.
Новий відгук
Сказати, що я в шоці нічого не сказати. Ця книга набагато жорстокіша за “Переслідування Аделіни”. Вона аж занадто похмура і жорстока. Я до останнього сподівалась, що нічого страшного не станеться, але варто було звернути увагу на попередження від авторки. Книга поділена на дві частини, і коли, я читала першу частину, то рахувала сторінки до її завершення, а друга частина вже трохи “спокійніша” за сюжетом.

Коротко про частини:
- Перша частина мені нагадувала “Гудзики та мереживо”, а саме розваги Бонса та його друзів.
- Друга частина була нудна та затягнута, я казала раніше, що Зейд, як Супермен десять чоловік одним махом і жодної подряпинки). Дуже повільно розвивались події, і я не розуміла, чому так. Під кінець просто набридло читати про хворі відносини між Аделіною і Зейдом, як вони один одного обожнюють. Дуже важко було сконцентруватися на подіях, які були між любовними іграми героїв.

Фінал не вразив зовсім, але мені було не зрозуміло чому Сіббі не розкрили, як персонажа.

Радити не можу. Все на ваш розсуд)
Новий відгук
Позаду 74 голодні ігри, але не спогади про них.
Кітніс, як і Піт, переживають наслідки. У кожного розвинувся посттравматичний синдром, але все ж таки їм потрібно далі жити. Кітніс сподівалася, що після ігор від неї відстануть, але їй ще доведеться дізнатися, що її життя вже ніколи не належатиме тільки їй. Навіть переможців Капітолій використовує у своїх цілях. А попереду наступні голодні ігри, де Кітніс вже судилося стати ментором і бачити, як інші діти з її дистрикту гинуть. І тим більше ти розумієш Хеймітча, який практично не виходить із запоїв. Мало того, що він колись був наказаний, так і ще йому протягом 25 років доводилося рік за роком спостерігати за вбивством дітей.

А зараз Кітніс має разом з Пітом вирушити в тур переможців, де вона за Особливою Вказівкою має переконати всіх у своїй любові до Піта. Що це саме її почуття затьмарили всі довкола, що вона й не збиралася перегравати Капітолій, не збиралася виставити уряд у безглуздому світлі. Але вже складно щось виправити, Кітніс стала символом непокори і в дистриктах починаються хвилювання. Капітолію потрібно якось позбутися Кітніс і вони знаходять вихід.

Ця книга просто просякнута болем і жахом головної героїні. Її навіть так сильно не лякало, що Капітолій розпланував усе її життя з Пітом, як те, що згодом придумав президент Сноу, щоб законним чином позбутися її. Кітніс розуміє, що цього разу це справді її шлях в один кінець, вона вже не тішить себе надією. Вона поставила на Піта і робитиме все, щоб допомогти йому. І саме на іграх я бачу вже навіть те, що ще не зрозуміла сама Кітніс, як вона боїться втратити Піта.

Але, звичайно ж, книга не може бути без ложки дьогтю. І це любовний трикутник. Друг Кітніс Гейл також претендує на головну героїню і ось не люблю я його від слова зовсім. Мало того, що він мені як любовний інтерес Кітніс не подобається, мені не подобається він загалом. У нього немає півтонів, він бачить лише чорне та біле, і це дуже страшно.
Фінал сумний як не крути. Ми втратили багато прекрасних людей, невідомо що стане з уподобаними героями, та й відповідачка Капітолію не забарилася. Фінал серії буде ще більш напруженим.
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
08.07.2024
Новий відгук
Боже мій, як я пищала від цієї книги. Я з 13 років обожнюю цикл "Голодні ігри", а цей приквел просто подарунок з небес. Так, та я його так і називала.

Книга, яку я прочитала за вечір, але яка не відпускала мене декілька місяців. Я після прочитання побігла на екрацізацію і не пошкодувала, що прочитала книгу першою. Так, я більше розуміла сюжет та дії героїв. Хоч і після фільму хвилин 20-30 виправдовувала Коріолана.

Можу точно сказати, що це перша книга після, якої я мала купу теорії про сюжет та дії головних героїв
Новий відгук
Досить цікава історія про богів і людей всесвіту ”Із крові та попелу”, тільки набагато цікавіше. Цикл про Поппі був більш дратівливий і штампований, і хоч обидві героїні схожі тим, що не такі як усі, тому що вони: Вибрані, красиві, войовничі, тому що дерзять усім навколо і хапаються за кинджал, Серафена здавалася жвавіше завдяки тому, що не нагадувала у кожному абзаці про своє становище Обраної.

Ідея передбачувана тим, що після того, як бог смерті тричі відмовився від Сери і не взяв її за дружину, за класикою жанру вони стикаються на вулиці, і героїня, звичайно, не знає, ким є новий знайомий. Проте читачам все очевидно. Але поки що читаєш все одно встигаєш зловити дозу веселощів. Для мене ця книга була набагато веселішою, я чекатиму наступну книгу.

Книжка товста, героїв навалом, сюжет закручений і тішить сутичками між богами, які додають перчинки. Кринж усіх книг авторки в тому, що героїні, будучи стрункими, з ногами від вух, грудьми п'ятого розміру, шикарним волоссям і красивим обличчям, ниють про те, що вони потвори і чудовиська, зовсім не цінуючи себе. І звичайно ж, навколо них в'ється сильний альфа самець, який запевняє їх у протилежному. Може чиєсь серце це і змушує тремтіти, але точно не моє. Можливо через те, що він рудий )))))), але через те, що я читала багато фентезі, подібних. Але в загальному мені сподобалось, буду чекати наступні книги авторки.
Новий відгук
Я прочитала цю книгу відразу після її виходу, у розпал хейту у бік автора та битви думок у відгуках. Тремтливо вберігаючи себе від усього перерахованого вище, мені вдалося скласти враження, не псуючи його негативними коментарями. І… Ця книга чудова! Рідко, коли аж до четвертої частини саги автору вдається продовжувати тримати читача у напрузі і катати на гарних емоційних гойдалках. Тут завдання виконано на п'ятірку.

Я хвилювалася, сміялася, тривожилася і ахала майже в кожному розділі. Так, скла багато. Але це було очікувано після фінальних рядків третьої книги. Дрібка спойлерів. Мені сподобалися стосунки Поппі та Кієрана, і так званий «любовний» трикутник. Не знаю, чи під впливом фанатів Джен розвинула такий розвиток головної любовної лінії, але вона зробила це дуже тактовно та майстерно. Нас м'яко підводили до цього і пояснили Поппі так, що їх складно не зрозуміти і не прийняти. На мою думку, головна пара залишається - це Поппі і Кас.

Я спокійно ставлюся до проявів поліаморії в літературі, але найчастіше їх вводять у сюжет незручно та невиправдано. Просто заради гостроти та різноманітності постільних сцен. Здебільшого виходить дивно та брудно. Тут же розвиток цих відносин став само собою зрозумілим. Все красиво, ніжно, припустимо. Якось правильно для цього всесвіту, цих героїв та їх почуттів один до одного. А головне – не шаблонно. Сподіваюся, автор не зіб'ється в наступних книгах і зможе красиво продовжити цю лінію, спираючись на відданість і особливе кохання, не залишаючи Кієрана вічно третім (адже і йому потрібна пара, яка буде повністю його).

Що мені не сподобалося, то це Малик. Загадковий старший брат Кастіла несподівано виявився ніяким. Спочатку він виступає в ролі зрадника, потім його нашвидкуруч обеліють, виправдовуючи його вчинки та судження любов'ю (на яку трохи начхати, адже ми не знаємо його пару та їхню історію, але бачимо негатив до головної героїні, яку ми плекаємо вже четверту книгу). Малік ніби недописаний, до нього складно перейнятися і зрозуміти його прихильність до Міллі (як і сформувати своє ставлення до неї, до речі кажучи), погодитися з його висновками та рішеннями.
Полиць поки немає