Loading...
Ігор
Ігор Галушко
19.07.2024
Новий відгук
Скло. Я б сказав, з першої сторінки.

Я полюбляю історії, де немає прямої взаємодії, особливо стрімкої. Через що кожен погляд, кожна посмішка чи обійми відчуваються краще. Більш значущо.

Сюжет доволі реалістичний, авторка певно багато консультувалась і стосовно костюмів, і реалістичности.

Відданість, біль, почуття, смерть.

Зайве викреслити.
Новий відгук
...а вилились це все в історію про родину.

Так, не дивуйтесь кровавій обкладинці. Завдяки кролику та його прекрасним конкурсам ви отримаєте кращий сеанс сімейної терапії. І вскриєте назовні найбільш потаємні та глибоко закопані секрети. Вони є в кожного, чи не так?

Міцна, закінчена історія. З мораллю, що досить неочікувано. Власне, якщо хочете шось про родину, то є сенс звернути увагу. Коротко, по суті, без літаючих машин)
Новий відгук
На перший погляд, це наче "Пила", але в манга-форматі. Змагання, м'ясні смерті.

Однак це оманливо - кожна смерть зумовлена тим чи іншим психологічним відриттям. Власне, тут або ти убивче чесний перед собою та тими з ким ти, або ти вмреш)

Звісно, читається швидко. Одразу кидаєшся на другий том, щоб зрозуміти, до чого все веде...
Новий відгук
Люблю "Месників" за емоційні гойдалки. Зради, інтриги, рішення, які невідомо як відгукнуться. Цього разу події більше були в теперішньому, хоча воно більше нагадує зіпсоване "теперішнє" з Назад в майбутнє-2. Навіть псих, що всим керує є)

Дуже цікавий виток сюжету, я вже майже запам'ятав імена більшості персонажів) Чекаю кожний том і кидаюсь читати як ніщо інше. Рекомендую.
Новий відгук
Дуже цінна для мене серія, та том. Бо з нього я почав купувати мангу. Певно, якби вона була нецікава, то тоді, в травні, читаючи її в коридорі під час тривог, я б просто відкинув ідею збирати цю серію. Але зараз вона одна з кращих, яку я збираю. Аби не краща загалом, час покаже.

Перші томи зазвичай - це просто розстановка фігур, знайомство з персонажами. Власне, і тут так само. Правда, окрім того, це ще ускладнюється необхідністю розуміти географію місцин та політичних сил. Добре, що в кожному томі є короткий опис та мапа, хто є та де. Дуже помагає.
Новий відгук
Певно, найкраща манга цього року. Потужна, емоційна, болюча. Гарне завершення арки (або сезону, бо десь тут кінчається перший сезон аніме). Дуууже несподівані моменти є, персонажі в сердечці (особливо Торкель та Аскелад).

Власне, при читанні манги мене ВПЕРШЕ вхопило сиротами. Якщо це не показник, то я не знаю що.
Нова оцінка:
Нова оцінка:
27.06.2024
Новий відгук
Що ж...

Після розривної першої книги ця... була. Так, тут також були шокуючі моменти, краще розкрили персонажів Кітая, Неджі, гарно показані наслідки дій Жинь, в тому числі психологічні. Однак мені не вистачило того тиску, котрий я відчув під час читання "Макової війни".

Трилогію я, звісно, дочитаю, але для мене по враженнях це крок назад. Хоча сюжетно певно це часте явище - розстановка фігур перед фіналом припадає якраз на другу книгу. Сподіваюсь, фінал мене не розчарує.
Новий відгук
На жаль, друга книга забулась куди швидше першої. Читається все так само легко, однак дуже швидко за тим і забувається. Хоча мені сподобалась мова авторки та гумор, хотілося б більш чіпляючих подій. Можливо, в третій книзі буде такого більше. Але поки маємо що маємо.
Новий відгук
Анотація досить сильно спойлерить книжку, хоча це не так щоб заважало.

Гарна пригодницька фантастика. Очікував детективу, але тут більше гумору, ніж прям закрученого сюжету. Легка, тонка книга
Новий відгук
Три кращі прочитані книги 2023 року про сильних жінок. Але історія Жинь мене вразила найсильніше. Роман, який починається із досить типового сторі про складну школу і іспити обривається… війною. Нечесною, кривавою, невчасною. Було морально важко читати, рішення героїв чим далі тим сильніше відходять від етики, але не виділити цю книгу неможливо. Золото.
Новий відгук
The man who sold the world

Хотілося б почати розумною фразою, особливості етимології типового слова тощо. Але це радше в книзі такого вдосталь, в мене в голові того нема)
Це було феєрично. Це була чудова їжа для розуму, гарна пожива для емоцій (настільки, що я захотів зробити тікток із персонажами книги). Вона повністю закріпила мої очікування. Тим паче, в минулому році «Макова війна» тої ж авторки посіла перше місце в моєму списку книг. Ця теж буде зверху, але де саме – побачимо)

Роман дуже гуманітарний. Так, це фентезі, хоча я б сказав, його тут небагато і потрібно воно для підіймання болючих, але важливих тем. Колонізація, расизм, питання мови та її занепаду під тиском «імперіалістичних» зусиль. Не дивно, що в рф її часто називають пропагандистською. Справді, чого ж) тут зовсім не показують імперіалізм в поганому ключі. Хоча з іншого боку, моральності революції тут теж вдосталь. Як і доцільності вбивства та жорстокості. В мене навіювались асоціації із «Таємною історією», але тут посил мені більш зрозумілий (хоч і «історію» тепер хочу перечитати).

Плавно, але великими кроками, Кван стає моєю топ-авторкою.
Так, роман читається довго, але отримуєш насолоду від читання на всіх рівнях. Слова різних мов, посилання, сюжет, загальна атмосфера альтернативного Оксфорду не лишає байдужим. Її часто додають до списків «dark academy». Щось в цьому є. Всім, кому як і мені, цікаво читати про навчальні заклади із своїми загадками/густою атмосферою, сподобається точно. Але й іншим теж раджу. Вона приголомшлює, дає замислитись, крає серце. Що ще потрібно від гарної книги?)
Полиць поки немає