Loading...
Галина
Галина Труш
23.06.2024
Новий відгук
📖 «Нам треба було поговорити. Відтепер ми завжди повинні розмовляти про все, щоб нічого подібного більше ніколи не сталося».

Мені сподобалась ця книга. Більшість маяків розташовані біля моря, але у цій книзі незвичайний маяк. Він був побудований на початку 19 століття за кілька миль від узбережжя в маленькому селі Ньютон-Данбар і ніколи не призначався для використання як маяк. У цьому маяку розташувалася книгарня, яка зустрічає своїх відвідувачів смачним печивом та ароматною кавою, цікавими новими та раритетними книгами. А ще маяк ось уже понад два сторіччя зберігає таємницю разом зі своїм власником.

Чудові герої та атмосфера книги. Шерон Гослінг дуже душевно прописала своїх персонажів:
✔️Каллена літнього власника маяка, який дав притулок Рейчел і вона тепер працює менеджером книгарні.
✔️ Рона найліпшого друга Каллена.
✔️ сварливу художницю Еді та її добродушного сусіда Ерзу з невгамовною козою.
✔️ Тобі, журналіста зі своїми демонами та його колишню дружину Сільву.
✔️ Джиллі юну дівчину, яка шукає місце в цьому житті.
✔️ адвоката Алана Кросовік.
✔️ Підступну скупницю земель Дору Мак-Кріді.
✔️ Труді Гудвін рішучу та справедливу спадкоємицю маяка.

Кожен персонаж знайшов місце у моєму серці – ну, крім скупниці земель.

Незважаючи на те, що події в романі розвиваються досить повільно, мені не було нудно… я смакувала цю неспішність… стосунки героїв, вчинки, коханння… Дуже витончено згадується та вплетена в сюжет п’єса Шекспіра «Багато шуму з нічого». Делікатно розглядаються у книзі серйозні життєві проблеми героїв. Родзинка книги: таємниця, яку зберігає маяк.
Новий відгук
«Ти даєш людям можливість утекти від реальності. У кожного бувають важкі дні.Читання — чудовий спосіб відволіктися від них»

На передодні Різдва чарівна історія починається з погоні… Нора і Джек намагаються наздогнати свого улюбленця — величезного мастифа Еліота.
Собака забігає до антикварної крамниці й тут починаються дива. Хазяїн крамниці —Пад наче Санта, має сиву левову гриву та густі білі брови.
Після спілкування з парою, Пат зрозумів, що у їх стосунках зараз важкі часи. Старий вирішив допомогти подружжю й подарував їм снігову кулю.
«Якби ви могли потрясти цю снігову кулю і загадати бажання створивши світ, який би ви хотіли… Яким би він був? Подумайте про це обоє…»
Пара йде до дому, кожен думає свої думки. Вдома Нора ставить снігову кулю на книжкову полицю, подружжя лягає спати. «Місячне сяйво бʼє у вікно, освітлюючи снігову кулю. Блискучий сніг крутиться….»

Наступного ранку життя пари змінилось так, як ніхто не очікував. Нора і Джек, тепер Ноель і Джона. Вони як і раніше, успішні в кар’єрі, але прийшли до самотнього і самостійного життя. Однак доля їх знов зводить, і в міру того, як їхня дружба переростає в щось більше, їм доводиться вирішувати, що робити зі своїм життям.
Незважаючи на те, що книга зачіпає такі важкі теми, як деменція, втрата близьких, стосунки батьків та дорослих дітей в ній дуже багато світлих моментів між персонажами.
Дружба велетенського мастифа Еліота та маленького кошеня Нахаби — родзинка цієї Різдвяної історії.

Чарівна історія, пронизана духом Різдва. Книга надихає, підносить настрій, виникає бажання творити добро, допомагати, адже добро робить людей сильнішими і щасливішими!

Мабуть, започаткую для себе традицію: читати Різдвяні історії в канун свята.
Новий відгук
Історія розвивається навколо молодої письменниці Гаррієт Рід. Вона переїхала до Нью-Йорка, щоб жити зі своїм нареченим, і нарешті познайомитися з його заможньою, впливовою родиною Голбеків. Голбеки – не просто багата родина, а дуже багата родина в якої є свої примхи, тобто «сімейні ігри». Перш ніж розпочнуться «сімейні ігри», Гаррієт й Едвард приймають запрошення на сімейну вечерю Голбеків на честь Дня Подяки. Там Гаррієт отримує касету від батька Едварда — містера Роберта Голбека, начебто із сюжетом його майбутньої книги. Гаррієт слухає касету та розуміє, що вона не про книгу… То що ж це? Зізнання Роберта у вбивствах? Попередження? Чи ця касета – чергова гра, в яку любить грати родина Голбеків? Чи зможе Гаррієт зібрати докази, поки не стало надто пізно? Бо й в самої Гаррієт є трагічна таємниця, яка може зруйнувати її щасливе майбутнє.

Підказки та шматочки головоломки поволі збираються на Крампуснахт, потім нанапередодні Різдва під час чергової «сімейної гри» пазл складається в єдине ціле… Від останніх жахливих 50 сторінок відірватися неможливо! Бо іноді люди можуть виявитися зовсім не тими, кими хочуть здаватися!

P.s. Крампус — демон, протилежність Святому Миколаю. В Австрії, Німеччині та Чехії на Крампуснахт влаштовують погоню: хтось у костюмі Крампуса ганяється за дітьми та лякає їх, щоб наступного року вони поводились добре.

Моя оцінка книзі 7/10, бо головна героїня мене бісила: доросла жінка протягом глави не могла зрозуміти, що вона вагітна, а касету вона прослухала не всю одразу, в декілька присестів (протягом 3-4 глав), да ще й будучі вагітною грала в Крапмуснахт та інші страшні ігри…
Новий відгук
Книга починається з опису вбивства Банні, одного з обраних студентів, що навчаються на курсі давньогрецької в харизматичного професора Джуліана. Тобто з самого початку ми знаємо, що Банні вбили його ж друзі-однокурсники: близнюки Чарльз і Камілла, Генрі, Френсіс та Річард.

Але ж цікаво: чому?

Далі читаємо спогади, Річарда Пейпена про всі події, що привели до вбивства.
Спочатку все йшло чудово: письменниця віртуозно володіє словом, плетучи кожен абзац наче мереживо. Відчуття, що не просто читаєш, а дивишся кіно. Авторка майстерно розгортає свій задум, виводячи звичайні студентські перипетії до рівня давньогрецької трагедії.

Але прочитавши третину книги, в мене почалися закрадатися неприємні відчуття, бо на сторінках книги описувалася якась гримуча суміш: вивчення давньогрецької, пошуку сенсу життя на тлі зловживання алкоголем та наркотиками. У результаті і сталося те, що мало статися: вакханалія кількох божевільних від вседозволеності молодих людей, вбивства… Потім, замість каяття кожен з них все глибше поринає в усі тяжкі.

Саме каяття героїв, світлих почуттів та проблисків чогось людяного мені не вистачило! Здається, що історія про людей без майбутнього, що погрязли у своїх пороках. Хоча може в тому і сенс, що автор не надає оцінку скоєному, а дає можливість читачеві сформувати свою власну думку, власне ставлення до подій?

Отже прочитала я 2/3 книги, але борсатися до самого кінця в цій огиді не змогла — для мене стало все зрозуміло. Подивилася на ютубі чим все скінчилося й заспокоїлася, що була права.

Отже, ця книга виявилася не для мене, хоча знаю багатьох, кому вона сподобалась.
Новий відгук
Від Стівена Кінга ми чекаємо жахів та містики, але не в книзі «Долорес Клейборн». Ця книга, як то кажуть «не типовий Кінг» вона про життя однієї сильної жінки Долорес Клейборн. А ось усі жахи в романі реальні й втілені в чоловіку Долорес: насильство (як фізичне, так і моральне), алкоголізм, та ще багато іншого. На що здатна жінка, щоб захистити себе та своїх дітей від їхнього ж батька? Зазначте, що події відбуваються в 60 роки, та ще й на острові де всі тебе знають й просто так ти ніде не заховаєшся.
Сюжет начебто не новий але таке враження, що Кінг перетворився на жінку й дуже точно, дуже цікаво описав життя очима жінок. Хоча книга — це монолог Долорес, читається цікаво з першої та до останньої сторінки! Колориту надає діалект та іронія героїні. Долорес докладно описує своє незвичайне та важке життя, з почуттям гумору ставиться до всього.

Отже це книга про величезну сміливість жінки взяти на себе відповідальність за найскладніше рішення в своєму житті. Не кожен на таке здатний! Дуже потужна книга, рекомендую прочитати її всім!
Новий відгук
Зацікавленність починається з обкладинки, бо дивишся і гадаєш: чиє око відлунює пітьму?…
На перших сторінках цього містичного роману ми зустрічаємось з маленькою особливою дівчинкою Надією. А потім знайомимось з головним героєм кримінальним психологом Андрієм Гайстером. Автор натякає нам на птаха адже гайстер — це теж саме що й лелека, а лелека — це символ богині Зорі, символ поваги до батьків, мандрівників, сімейного благополуччя, щастя, батьківщини. Та найголовніше лелека приносить дітей! Й саме його око ми бачимо на обкладинці!
Але ж за сюжетом Андрій Гайстер навпаки: втрачає кількох рідних людей і разом з ними, здавалося б, сенс власного життя. Андрій хапається за термінове відрядження до маленького містечка Бузьків сАд в якому маніяк вбиває жінок, а зараз в його лапах опинилася маленька дівчинка Надійка (саме про неї напочатку розповідає автор). І ось з моменту коли Андрій Гайстер виїжджає рятувати Надійку починається якийсь сюр.

Андрій розшукує дитину, яка зникла зимової ночі та рятуючись від маніяка заблукала в катакомбах цукрового заводу. Виявляється, що нікому, крім Андрія, нема діла до порятунку Надійки. Поступово Андрій розмотує клубок з гріхами жителів містечка але якщо я почну розповідати далі то без спойлерів не зможу обійтися.
Книга мене дуже вразила. Вона дуже не проста емоційно, бо змушує замислитися стосовно себе, подивитися свому «звіру» в очі. В книзі багато алюзій й це дуже цікаво! Бо деколи доводиться напрягти мізки, щоб зрозуміти натяки автора.

Чи врятує Андрій Гайстер дівчинку Надію? Чи принесе він їй порятунок, як лелека?
Новий відгук
«Коли тобі випадає нагода змінити життя, будь готова на все, аби це сталося. Світ нікому нічого не дає. Ти мусиш сама здобувати бажане. Якщо ти отримаєш від мене якийсь урок, то нехай це буде він».

Шлях до успіху тернистий та підступний! В головну героїню одночасно ненавидиш і закохуєшся в неї. Історія про життя голівудської зірки Евелін Г’юґо, повної, з одного боку, вдавання та фальші, а з іншого боку — пронизливого кохання та болю. Незважаючи на те, що персонажі вигадані, мені здавалося, що це реальна історія, кожен з персонажів прописаний так що читаєш і бачиш, як вони любили, як пронесли своє кохання крізь роки….

На початку книги Евелін Г’юґо нарешті готова пролити світло на своє гламурне і скандальне життя. Для цього вона обирає нікому невідому репортерку з журналу Монік Грант, це дивує всіх, а найбільше — саму Монік. Чому вона? Чому зараз?
Я довго думала, чому вона вибрала саме Монік у свої біографи, а коли все розкрилося — була не просто здивована, я була в захваті!
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Полиць поки немає