Loading...
Mila
Mila Kovalchuk
11.09.2024
Новий відгук
Мені не сподобалась книга, точніше не дуже сподобалась. Я б сказала, що це детектив із розряду книг на один раз. Хоча моїм подругам навпаки вона сподобалась, тож цей відгук дуже суб'єктивний. Власне як і всі відгуки на книги :)
Новий відгук
Книга, що познайомила мене з Пратчетом та закохала в автора і світи, які він створює. Дуже рекомендую, якщо хочете не банальної фантастики, яка ще й наповнена крутою іронією і сатирою.
Новий відгук
Одна з найкращих книг року однозначно. У мене також є 2 сестри і я також провела дитинство у селі, часто у бабусі, тож книга надзвичайно душевна. Я читала її і мене постійно душили щемкі сльози ностальгійності за тими світлими часами. Дуже-дуже затишна книга.
Новий відгук
Читала цю книгу разом із читацьким клубом. Суть книги та іронія в ній дуже круті. Проте манера написання та атмосфера надзвичайно гнітючі. Мені було дуже цікаво дізнатись чим же це все закінчиться для головного героя, проте я насилу пробралась крізь ці тяжкі слова, якими наповнена книга, до її кінця. Можливо, це просто не мій автор.
Новий відгук
Одна з небагатьох книг, яку я не змогла дочитати та покинула. Не можу рекомендувати. Це зовсім не той Хемінгуей, якого ми знаємо по книзі "Старий і море".
Новий відгук
Авторка - дуже смілива жінка, адже якщо події з її життя - це не видумка, а вони відбувались насправді, то треба бути дуже безстрашною, щоб розказати про них на увесь світ (в нашому суспільстві).

Окремо скажу, що було дуже цікаво побачити як Таня Малярчук поєднає 2 такі не поєднувані сюжетні лінії.

Також хочу подякувати їй за дослідження та знайомство нас із В'ячеславом Липинським. До цієї книги я про нього не знала нічого, як не соромно.
Новий відгук
Я буду лаконічною, адже книги Пратчета, думаю, не потребують додаткової похвали, всі і так знають, що це - ЩОСЬ! :) Скажу лиш, що дует Ринсвінда та Двоцвіта - це дуже кумедно :) А, іще Багаж! Ну як можна було таке придумати? :))))
Новий відгук
У цієї книги є один великий мінус - я тепер хочу в експедицію в Антарктиду і пожити на станції Вернадський. Дійшло до того, що підписалась на сторінку станції в інстаграм та переглядала їх вакансії на наступний сезон :) Книга не художня, але не нудна і доволі пригодницька, про освоєння континенту, про роль України в цій справі, про великі справи, що робили і роблять наші полярники. Однозначно рекомендую :)
Новий відгук
Читала цю книгу досить давно, ми розбирали її в університеті на курсі з американської літератури. Дуже сподобалась. Не зовсім розумію негативні відгуки на книгу у ключі, що вона застаріла як на сьогодні. Логічно, адже книга написана давно, а час не стоїть на місці. Та хіба не цікаво почитати як жили люди N-кількість років тому назад, в які складні життєві обставини потрапляли внаслідок норм, що побутували у суспільстві тих часів?
Новий відгук
Детектив на один раз, на мою думку. Коли читаєш, звісно, дуже цікаво та захопливо, проте опісля швидко забуваєш, та й я якихось особливих сенсів для себе не виносиш.
Новий відгук
Якщо хочеться чогось повільного, розміреного та водночас ще й пригодницького - ця книга сама така. Поєднала в собі непоєднуване. Однозначно буду перечитувати, що не можу сказати про деякі інші романи Хемінгуея.
Новий відгук
Така оцінка книги лише тому, що я взагалі не розумію головних героїв. Мені постійно хотілось їх струснути і накричати на них, я абсолютно не розумію їхніх вчинків та поведінку. Дууууууже хотілось би обговорити цю книгу з авторкою і запитати її "що з ними не так?!".
Новий відгук
Гумор Террі Пратчета - це щось неймовірне. Книгу та її атмосферу тяжко писати словами, її потрібно однозначно читати. Її і всі інші книги Пратчета, що я власне і роблю. Колекціоную, читаю і насолоджуюсь. Окреме дякую видавництву "старого лева" за надзвичайно красиве яскраве оформлення. Книги тішать навіть просто стоячи на полиці :)
Новий відгук
Я так скажу: книгу читати не легко, вона повна тригерів із совка. Але її однозначно читати дуже треба, адже чим краще ми знаємо історію, тим менше помилок в майбутньому ми робимо.
Новий відгук
Я в захваті. І водночас мені невимовно сумно, тому що я до останнього надіялась, що Кеті та Томмі зможуть вирватись із "системи" та просто то жити.... Автор, як завжди, викликав захват свою майстерністю оповідати про людські почуття та переживання. Ця книга - скарб. Звісно, якщо ви не боїтесь глибоких та сумних книг.
Новий відгук
Ми читали цю книгу із моїм читацьким клубом і я залишилась в неймовірному захваті. Антиутопії - це завжди цікаво, а от антиутопії із таким фокусом на почуттях та переживаннях, антиутопії, в яких жанр - це лише фон, от це щось новеньке. Тепер планую купити та перечитати всі книги автора і зберегти їх у сімейній бібліотеці для родини, друзів та дітей.
Новий відгук
Дуже-дуже сумна, але надзвичайна книга. Якби її прочитали всі, то світ однозначно став би набагато добрішим.
Новий відгук
Дуже атмосферна книга з неочікуваною кінцівкою. Мені дуже сподобалось занурення в життя акторок тих часів. Книга дуже атмосферна, а персонажі надзвичайно живі. На мій смак, це найкраща книга Гілберт.
Новий відгук
Читала цей роман після прочитання "Пітьми" і лише тому ставлю йому 9/10. В порівнянні мені "Пітьма" сподобалась більше, проте і цей роман надзвичайний. Павлюк - один із найталановитіших письменників сучасності. Купуйте книгу не вагаючись, ви не пошкодуєте.
Новий відгук
Ставлю 7/10 цій книзі лише тому, що вона наче книга на один раз - прочитала і забула. Але! Але коли читаєш, то книга надзвичайно захоплює і тримає в напрузі. От тільки лишенько - я вже все забула. А, може, це і не в книзі взагалі проблема :)
Новий відгук
Елізабет Гілберт пише цікаво, це уже мій третій роман авторки, проте майте на увазі ті, хто любить динамічний розвиток сюжету, що ця книга буде не зовсім такою. Особисто на мій смак хотілось більше динаміки. А ще я так і не зрозуміла, чому головна героїня, яка стільки марила про секс і хотіла зрозуміти які відчуття та емоції він дарує, так ним і не зайнялась повноцінно у тій печері, коли мала нагоду :)
Новий відгук
Моя перша книга Павлюка, до того ж куплена завдяки обкладинці (дякую, "Старий лев"), адже про автора на той момент я нічого не знала. І це повний захват. Мій примірник роману уже перечитала половина родини та друзів, на книгу жаль глянути, така вона зношена, проте водночас це й радує, адже означає, що ви тримаєте в руках шедевр.

Що класно - книгу можна перечитувати декілька разів і заново відкривати собі героїв та знаходити нові зашифровані автором послання. Вперше я читала її як захоплюючий містичний роман, пізніше подивилась розбір книги на ютубі і зараз планую перечитати, уже знаючи про підтексти.
Новий відгук
Іларіон Павлюк - це якийсь геній із надрозумом у смертному тілі. Як можна написати "Я бачу вас цікавить пітьма", "Білий попіл", а потім таку книгу як "Танець недоумка", що кардинально відрізняється по жанру від перших двох?

Книга неперевершена, а Павлюк - найулюбленіший письменник-сучасник. Підсадила всіх друзів та родину на його книги і всі розділяють мій захват. Із нетерпінням чекаємо його наступних книг.
Новий відгук
Прослухала "Спитайте Мієчку" і одразу купила "Драбину", тому що дуже відгукується як пише авторка, як описує персонажів, вони у неї настільки реальні та справжні, що в якийсь момент починаєш сумніватись, а чи не зустрічалась ти з Толіком десь в реальному житті :) Книга, що крутиться навколо доль людей, зо переживають повномасштабне вторгнення русні в Україну, але читати її не нестерпно тяжко, як це буває з більшістю літератури на цю тему.
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
07.06.2024
Полиць поки немає