Loading...
Ірина
Ірина
Експерт
08.09.2024
Новий відгук
Дуже цікава книга мемуари у стилі «Освіченої» (хоча ця книга раніше вийшла, але прочитала я її пізніше). Про складне виховання батьків, які самі то хоч і були геніями, але поводились гірше гіпертрофованих хіппі, які вміли народжувати, але не нести відповідальність за своїх чотирьох дітей. Постійні переїзди, відсутність грошей і їжі, алкоголізм, своєрідна батьківська любов і логіка, і те, як всупереч всьому, ці діти виросли і стали адекватними людьми. Варто прочитати, щоб переконатись, що і в найтяжчих життєвих ситуаціях є вихід.
Новий відгук
Поки читала цю книгу, мене неодноразово розривали думки: ну як так, ну чому, ну як система може бути настільки нелюдською? Книга однозначно викликає емоцію: яку - це вже вибір читача. Жінку, якій самій потрібна допомога, здають соц службам і тепер вона змушена проходити «перевиховання» у спеціальному закладі. Сам заклад трохи дивний, навіть фантастичний, бо там доводиться працювати з дітьми-роботами, які імітують дітей. Але коли читаєш, то розумієш, що система дійсно така і часто налаштована проти адекватних людей, замість допомагати їм вирішувати складні життєві сиутації. Нелегка книга, яку цікаво прочитати.
Нова оцінка:
03.08.2024
Новий відгук
Прочитати цю біографію, це зрозуміти, наскільки глибші та багатогранніші актори, наскільки вони цікавіші та інші від їх екранних ролей.
Дуже багато нового дізналась про Метью Перрі. Про його проблеми, страхи, розчарування.
Цікаво бачити історію зі сторони автора, який роки витратив на реабілітацію, терапію, самокопання. Про те, що можна все усвідомлювати і все одно піддаватись залежності.
Завдяки цій книзі можна трішки краще зрозуміти залежних людей.
02.08.2024
Новий відгук
Ця книга — це просто щастя для кожного читуна.
Історія відбувається у Шотландії. Вона бідна, він — багатий. Обоє шукають щастя..І ще є книги, дуже багато книг. Що ще треба для хорошої історії?
Це одна з небагатьох книг, яку мені хочеться перечитувати знову і знову.
Новий відгук
Я купувала цю книгу як літнє чтиво, але виявилось, що це далеко не легка літня історія.
Взагалі з цією книгою хочеться закритись у якомусь віддаленому будиночку в лісі, а тоді читати і розбиратись у складному сюжеті. А історія дійсно не з легких, дуже вже обтяжена негараздами і важкими долями усіх персонажів.
Напочатку було стільки сімейних ліній, що я довго не могла запамʼятати who is who в цій сімейці.
Далі історія набуває обрисів і ти розумієш, що та історія була введена, щоб показати, що у цій сім'ї всі жіночі персонажі не вельми щасливі люди.
Закінчення теж досить цікаве, залишає простір для роздумів: чи обере головна героїня своє щире кохання, чи залишиться у тихій сімейній бухті.
Новий відгук
Спочатку я подумала, що це буде наївна історія у стилі "Один день".
Пара зустрічається щороку і у них складаються нездорові стосунки. Адже легко вірити у кохання, якщо ти не живеш у щоденній рутині, а лише романтизуєш той персонаж, який ви ліпите з себе під час чергової зустрічі. Але потім авторка перевертає все з ніг на голову і виявляється, що герої не такі уже незнайомі.
Завжди цікаво почитати про життєвий вибір персонажів: що візьме гору: їх принципи, образи, і темне минуле чи почуття, кохання і віра у майбутнє.
Тому загалом мені книга сподобалась. Можна прочитати за 2-3 вечори і гарно провести час.
Новий відгук
Я не велика поціновувачка історій про привидів, але після Веріті просто змушена була прочитати ще щось цієї авторки.
Історія дуже цікаво викладена уривками, тому варто слідкувати за часовими проміжками.
Безперечно цікава історія про те, як деякі люди створені одне для одного, тому завжди знайдуть спосіб бути разом.
Найбільше порадував побічний персонаж, але розповідати про нього без спойлерів неможливо, тому не буду, ви самі зрозумієте =)
Новий відгук
Ця книга — це шедевр. Тут є все: і таємнича сімейка, і розповідь зі сторони письменниці (не дуже успішної, то все ж)...
Книга триматиме у напрузі весь час. Декілька разів я навіть поверталась на пару сторінок назад, щоб перевірити, чи дійсно все правильно зрозуміла.
І от ви дочитали, наче переварили, а тоді читаєте додатковий розділ від авторки і знову переживаєте увесь спектр емоцій. Оце справжній талант; в один розділ вкласти стільки сенсу.
Я досі ще роздумую, хто з героїв був там найбільшим злом.
Новий відгук
Хороша казка в східному стилі. Дещо в азіатських історіях зрозуміти важко, я це завжди списую на труднощі перекладу, але загалом, історія як на казку дуже цікава.
Через прокляття, 6 принців перетворюються у журавлів, а їх наймолодша сестра втрачає здатність говорити. Бувши безмовною, вона має розвіяти прокляття. Як їм це вдається - інколи незрозуміло, інколи весело, інколи дивно. Ідеальна книга для дітей шкільного віку, бо досить невинна. Але, як на мене, то схожа на сучасні серіали, коли 11 серій йшло нагнітання, і нарешті в останній серії усе так швидко, ледь не випадково розвʼязалось. Раджу прочитати після дуже важкої книги, щоб розвіяти смуток і напругу від важких історій.
Новий відгук
Цікава динамічна книга.
З перших сторінок здогадуєшся, хто там справжнє зло, але до кінця книги розкривається, чому саме так.
Цікаве переплетіння доль двох жінок, що народились в один день в одному пологовому, але вони зустрілись вперше у 45 років (спойлер: не родичі). Про те, що нових друзів треба заводити дуже обережно і про те, що завжди варто оцінити різні сторони конфлікту і погляди на одну історію, щоб точно зрозуміти, що ж із цього всього правда...
Новий відгук
Познайомилась із жанром нордичного детективу.
Для себе зробила висновок, що нордичним його робить якась буденна звичайність персонажів, описи звичайного життя, без всяких дивовижних випадковостей, що допомагають головному герою скласти пазл, як це часто буває у детективах. Ну і плюс дивовижні (для нас) імена.
Вбивцю я не вгадала, тому оцінка висока. Досить цікава і реалістична вийшла історія.
Новий відгук
Дуже хороший роман.
В кінці досить наївний, щось із розряду Джен Ейр, але сама історія досить сучасна. Приємно буде перечитати взимку під пледом і з чашечкою чаю.
Історія і розв'язка із самого початку зрозуміла, але за англійську атмосферу, так детально прописану на сторінках роману і описи природи величезний плюс.
Роман дуже добрий, тому ця книга як ліки для душі у наш буремний час.
Новий відгук
Це моя третя книга авторки, і з кожною книгою мені подобається усе більше її творчість.
У листах до соліситора головна героїня розкриває подробиці вбивства, яке трапилось в старому шотландському будинку.
До кінця тримає в напрузі, бо балансує на грані з паранормальним, хоча я не дуже люблю, коли в страшилках діти. Розвʼязка досить неочікувана по сюжету і водночас в стилі авторки, яка полюбляє метод приховування особистості персонажа до останніх сторінок і повороту сюжету. Закінчення водночас сумне, але розумієш, чому героїня так вчинила.
Новий відгук
Ця книга авторки мені сподобалась більше за "Жінку з каюти №10". Хто вбивця я здогадалась ближче до кінця. Уже з другої книги помітно, що авторка дуже полюбляє подвійний поворот сюжету на 180 градусів) Історія цікава. Дівчина, яка все життя провела з одною матірʼю, дізнається, що має родину і бабуся залишила заповіт, де їй перейшла частка майна. Героїня довго картається, чи має моральне право на спадщину, а тим часом починають вивалюватися скелети із шафи. Довга сімейна історія, що тримає в напрузі до кінця. Плюс авторка ввела карти таро в історію, і вони присутні буквально в кожному розділі, тому всю книгу очікуєш чогось навіть містичного. Історія дуже цікава, рекомендую.
Новий відгук
Ця авторка для мене завжди 11 із 10!
Якби історію у школі розповідали як Крістін Генна, серед нас було б куди більше знавців.
Окреме спасибі авторці, що її персонажі — це завжди сильні жінки. Вона показує, що історію писали не тільки чоловіки, а на плечах тендітних жінок було теж не менше завдань, надважливих завдань. Жінки теж приймали щоденні вибори, які хтось, можливо, осудить, але для них вони були важливі.
Для емоційних людей книги авторки будуть справжньою знахідкою. Читаєш, а тоді ще потрібно днів 5 на роздуми. Після такої книги вам захочеться взяти паузу і просто дати собі час насолодитись післясмаком.
Новий відгук
Це моя друга книга письменниці, перша (Соловей) теж 10 з 10, тому планую купити всі)))
Сімʼя американців, на чолі з батьком — психологічно травмованим учасником вʼєтнамської війни — переїздить на Аляску. Суворий клімат і дика природа змушують міщан навчитись виживати тут під час довгої зими. І на фоні цього виживання формується характер головної героїні Лені (Елеонори).
Вона росте, вчиться полювати і кохати. На її життя випадає багато випробувань і під кінець книги ти задумуєшся, що може не війна була виною, а люди самі по собі просто були тирани і війна це лише підсилила.
Багато питань для роздумів і про своє життя, цінності та вибір. Рекомендую.
Новий відгук
Книга читається дуже легко. Детективна історія.

Молода журналістка потрапляє на лайнер багачів у рекламну поїздку, де мала б насолоджуватись життям, а потім написати хорошу історію в газету і цим отримати собі підвищення, але вже з початку поїздки трапляється вбивство, яке розкручують до кінця книги. Розвʼязка максимально коротка і трохи заплутана, тож у мене до історії залишилось декілька питань.

Загалом у головної героїні така купа психологічних проблем, (ніяких травм дитинства не було), що інколи аж злило мене, бо дуже вже багато всього. Більшість її рішень та дій нелогічні і висновки, які вона робить для розплутування справи досить такі цікаві, ніби сама придумала, але може так дійсно буває, коли над одною справою думаєш днів 5, тоді деталі зливаються в одну картину.

Мена ця книга сильно не зачепила (навіть порівнюючи з іншими книгами авторки), але за легкість історії плюс.
Новий відгук
Багаті теж плачуть, і в багатих теж є проблеми, які просто не афішують.
Цікава книга, легко читається, сюжет закручений, хоча автор дає натяки протягом книги хто вбивця 😏
Після прочитання все одно лишається хороший післясмак.
Кінцівка мене особисто дуже порадувала. Таки адекватність (справделивість) у цьому конкретному сімействі перемогла.
Новий відгук
Дуже затишна і літня історія, водночас глибока і сумна. Про втрату близьких людей, про пошук нових сенсів. І про те, як хороша книга знаходить тебе у потрібний час і допомагає пережити найскладніше.
Прочитати цю книгу — це наче закутатись у тепле одіяльце в прохолодний день або обійняти рідну людину, бо по завершенні всередині залишається дуже приємне відчуття і віра в те, що добра в цьому світі таки трішки більше, ніж смутку та самотності, ну і звісно, легенький післясмак карі.
Новий відгук
Обожнюю усі книги Крістін Генни, тому з нетерпінням очікую кожної наступної.
Це уже третя книга авторки, яку я прочитала і всі у топі. У письменниці талант описувати звичайне консервування помідорів чи миття підлоги так, що хочеться відкласти всі справи і просто читати, читати, читати. Історія про часи великої депресії та пилового казана у штатах 30-х років. Про злидні, голод, важку працю переселенців та самоствердження жінок на фоні цих подій. Інколи навіть найнесміливіші з нас можуть стати відправними точками для історичних змін.
Дуже рекомендую до прочитання. Особливо тим, хто нудні уроки історії в школі не любив, — тепер є шанс дізнатись і навіть "прожити" деякі події, про які ми чули лише мимохіть як про подію, яка просто відбувалось.
Новий відгук
Ця книга — продовження історії До зустрічі в «Капкейк-кафе». Нагадує Діснеївські варіанти найвідоміших мультфільмів — Christmas edition.

Може бути гарним подарунком, адже навіть якщо ваші друзі не читали першу частину, то в першому розділі авторка дає коротеньку передісторію: описує, що відбулось у попередній книзі, тож цю уже можна читати і абсолютно окремо.

Головні герої знову стикаються з низкою проблем, хоча для досвідченого читача ці проблеми уже можуть здатись трішки надуманими. Загалом хороша історія під чашечку глінтвейну.
До речі, тут уже історія крім Лондона відбувається частково і в Нью-Йорку, тому хто любить історії про велике і шумне місто, то обов'язково потрібно прочитати.
Новий відгук
Книгу краще читати восени, під звуки дощу та аромати кави, поки ви випікаєте щось смачненьке, а по дому (чи кафе) розходиться аромат випічки. Уявили собі картину? - це той вайб, котрий прямуватиме з вами пліч-о-пліч протягом розповіді. Нелегке життя головних героїв, спроби щось змінити, вирватись із боргів, відкрити кафе, присмачене різноманітними рецептами найунікальніших капкейків, які ви тільки зустрічали.
Одне розчарувало: дуже вже важко повторити ті рецепти з наших інгредієнтів)) Зате книгу прочитати та відпочити від справ було дуже легко)
Новий відгук
Давно уже не потрапляла мені в руки книга 10/10. Місцями хотілось кричати від несправедливості та безсилля, місцями просто розумієш, що це лише дитина, місцями просто співчуваєш, бо здається, що немає виходу з такої ситуації. Той розвиток, який проходить головна героїня від звичайної неосвіченої дівчинки до неймовірної жінки, котра закінчує топові вищі навчальні заклади і усе це шляхом самоосвіти і роботи над собою — це щось неймовірне і водночас дивне (людина, котра не чула про Голокост — навчається у виші, але при цьому вміє лагодити покрівлю багатоповерхових будинків без страховки). Непотрібний ризик, на який відправляв її батько і подекуди мати, насилля від інших членів сім'ї..

Це однозначно не та книга, щоб відпочити душею від щоденних турбот, але та, яка залишить настільки глибокий слід у вашому серці, що ви захочете рекомендувати її друзям. Бо світло перемагає навіть найбільшу темряву, а в наш час це світло дуже потрібне.
Новий відгук
Ця книга мене щиро здивувала. Починалось все як звичайна японська історія про дівчинку, що залишилась без батьків і виховувалась суворою бабусею та дідусем, а переросло у витончену книгу про дорослу і дуже сильну жінку, котра об'їздила багато країн, знайшла справжніх друзів, пізнала смак втрат і справжнього кохання і при цьому залишилась людиною. На перших розділах уявлялись кадри із дитячих анімованих мультфільмів, але вже зовсім скоро історія стає дуже недитячою і вражає глибиною у всіх планах: людської підлості, уміння прощати, уміння виживати у тогочасному аристократичному суспільстві. Однозначно варто прочитати!
P.S. Зріст з листочками сакури це взагалі окрема любов.
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Полиць поки немає