Loading...
Діана
Діана Осаулко
30.06.2024
Новий відгук
На Биш чекають ще відчайдушніші пригоди, дитинство - позаду🙊

На жителів Дрейнландії та Недарри чекають важкі, скрутні часи. Особливо, на тих хто вирішив слідувати за Кхарасанде Донатті. Панна Недаррська створила 3 армію - Армію миру. Та для того, щоб дати гідний відсіч тиранам та поневолювачам замало декількох тисяч солдатів, переважна частина - ще навіть жодного разу не була в бою. Тепер вони готуються не лише до важких боїв, а й до довгого шляху переговорів. Для планів Кхариного війська треба задіяти не один панівний вид. Найважча ноша припаде на плечі істоти, якій Панна довіряє найбільше. Важкі випробування випадуть на плечі Биш. Найслабшої дейнри, найлякливішої з поміж усіх, найгіршої провідниці (це є не не мої слова, а так каже сама про себе дейнра).

Ця команда пройде все разом!
Це та сама щира й безумовна дружба🫂
Я в любові від цієї книги😭
Це було неймовірно прекрасно!

Книга сподобається всім тим хто любить читати про тварин, воєнні інтриги і готовий до описів боїв. Знаю, що навіть до таких описів у книзі частині людей може спричинити дискомфорт, тому попереджую.❤

Впродовж цих книг ми мали змогу спостерігати, як дорослішає і зміцнюється Биш, тепер на неї чекатимуть ще більші випробування, але хіба вона все та сама "останниця"?

Книга потужна 🔥🤌
Мені перехоплювало подих коли справа доходила до боїв, сцен складання плану битви чи тоді коли життя персонажів висіло на волосинці. Над другою половиною книги вже доводилося стримувати сльози, але фінааал...він залишився в потаємному куточці мого серця де зберігаються всі улюблені моменти з книг. Це було яскраво.потужно.серцерозбиваюче💗

ЖОРЖ додали комфортну при читанні коли видали цю книгу в такому гарному оформленні і особливий ➕ - при читанні очі взагалі не напружувалися, адже шрифт максимально комфортний)

Бажаю приємного читання і наснаги до нових пригод, а  тим хто ще в роздумах зробити правильний вибір😊
Новий відгук
Книга про подолання страхів і стереотипів. Про руйнування ще дитячого "Я". На дорозі життя Биш обабіч стоїть пригода і вона піде просто навпростець до неї, до створення дорослої версії себе.

Биш - втратила все, сім'ю й домівку. Воїни безжалісного тирана Мурдано отримали наказ - винищити весь вид дейнрів і прекрасно з цим впоралися. Биш - останниця. Та в другій частині трилогії "Останниця" Биш не "розкисне". Настав час їй та її "різношерстим" друзям піти на пошуки пригод (команда, яка складається з: вобика; фелівети; дівчини з славетного роду, що вже деякий час живе "бракон'єрським життя"; хлопця на ім'я Ренцо, який отримав ще важчу долю і все життя займався крадіжками). Тепер команда пройде сотні ліг, аби віднайти дейнрів, аби довести, що Биш - не останниця.

Та напруги додадуть "декорації" до подій книги. Тепер друзі не можуть спокійно подорожувати, насувається війна і не абияка. Виклик вбивці дейнрів, володареві Недарри, кидає самозванець-фелівета, така ж безжальна істота як і Мурдано, він ж захопив Дрейнландію. Мурдано - спрямовує всі сили на морський бій та Казар готовить нічогенький сюрприз. Напруга щосторінки зростатиме, але попри все залишається "той самий" вайб їхньої дружби🫂❤

Щодо сюжету це все... А от щодо вражень лише розпочинаю розповідь 👇

Це було максимально комфортно, відчувається ніби...повернення до книжкового дому (якщо що, маю я їх чимало😏). Це було так комфортно і затишно навіть попри змальовування передвоєнного стану. Я так полюбила цю книгу!!

Вона стала моєю першою повноцінною прочитаною книгою про тварин і я навіть не могла здогадатися, що вона стане цікавішою, аніж 60% всіх книг про людей)
Читаючи цей відгук  ви достеменно помітили ці "стрибки" з думки на думку, які лише підтверджують мою безумовну любов до цієї трилогії😁

Всю книгу я так і захоплювалася відданістю цієї команди. Мене вражало те, як Биш попри все руйнувала нав'язану їй думку про себе, вона змогла і зможе кожен - такою я побачила ідею цієї книги. Це було круто!
15.06.2024
Новий відгук
Готові зануритися в новий світ, в якому книги відіграють важливу роль?
Тоді зверніть увагу на "Сторінки світу. Простір бібліомантії". Про що ж ця книга?

Головною героїнею оповіді Кая Маєра стала 16-річна Фурія Саламандра Ферфакс. І я без сумнівів можу сказати, що їхній світ нагадує наш, але за умови, що його захопили фанатичні книголюби, які можуть творити різні магічні речі. Інтригуюче?

Особливі книголюби в цьому світі називаються бібліомантами і головною метою їхнього життя є віднайти свою Книгу душі, яка здатна наділити людину магією. Фурія, як і її тато, бібліомантка, але от їй і досі не вдається віднайти свою Книгу душі. Хоча всім і відомо, що Вам не вдасться знайти її "спеціально", адже вона сама знайде вас... Гадаю, десь на цьому етапі відгуку вже зрозуміло, що історія не залишить байдужою жодного книгомана (або книгоманки)!

Цей світ мене захопив, уявіть, що з ваших книг можуть вилізти книги і блукати кімнатами, а в її найвологіших закутках буде жити справжня істота-пліснява, яка буде їх пожирати, а ще живими будуть оригамі-птахи і.... найголовніше - Фурія, а точніше хлопець, з яким вона і почне спілкуватися, віднайшов спосіб спілкуватися у позачассі (Северин то є справжній геній!).

А також хочу зауважити, що перша (та й друга достатньо теж) половина книги мають багато кривавих моментів, вбивств, мертвих тіл - для мене, людини, яка любить такий "екшн" в книгах, це стало серйозним плюсом, але щодо цього вирішуйте самі, перевага це чи недолік (ПЕРЕВАГА! ПЕРЕВАГА! ПЕРЕВАГА!)

А доки вам залишається лише уявляти скільки ж подорожей, боїв та відчайдушних дій зробить головна героїня. Книга крута. Крапка.

Іноді мене дивував хід думок головної героїні в негативному плані 🙈
Хоча, напевне, справа лише в моєму характері... Але приготуйтеся до не найлогічніших дій (крутих і непередбачуваних, що додадуть ще більше емоцій під час читання!)

Оцінку лише трохи знизила за трохи нуднуватий фінал, але загалом це було круто!
Новий відгук
Ви залишитеся в захваті від пригод Корделії та її друзів!

Беручи цю книгу до рук, я навіть не уявляла, що це буде так захопливо!!
Після останніх і так не цікаво проведених тижнів в новому містечку для Корделії доводиться ще йти до місцевої ЖАХЛИВОЇ школи.

Школа Тіні більше схожа на закинутий маєток з партами, хоча насправді саме такою вона і є. Вже деякий час вона підпорядковується державі, адже в родині Тіней настали скрутні часи і вони більше не мали змоги утримувати таке розкішне помешкання. Але якщо вам раптом здасться, що це додає цікавості навчання, то це лише на перший погляд може так видатися. А по правді всім нестерпно навчатися в такій песимістичній атмосфері (хоча як на мене в цьому є якийсь крутий готичний вайб). Та на додачу до цього виявляється, що в школі живуть привиди, яких, до речі, бачити можуть не всі, а лише ті, хто володіють Зором і не важко здогадатися, що Корделія є саме такою. А також за цей час, що дівчинка проводить знайомлячись зі страшними історіями про привидів та новими реаліями в неї знаходяться справжні друзі: Агнеса, яка точно має майбутнє в науковій сфері та Бенджі, котрий, як і Корделія, володіє Зором.
Та провівши деякий час за дослідженнями компанії розуміє, що ці привиди не зовсім схожі на тих про, яких ми читаємо в страшних історіях. Вони ніби застряглі в часі, повторююють ту ж завчену дію, але для повноцінності виконання, можна помітити, що кожному не вистачає якогось індивідуального предмету. Здається, вимальовується алгоритм для звільнення привидів...
Але тепер на заваді стає ще й хтось із реальних людей, кому ж так невигідне звільнення привидів?

Вайб цієї історії це щось!
Для молодших підлітків це must have. Це було цікаво, загадково, прикольно!
Рекомендую)
Новий відгук
Кожні 4 роки батьків підлітків у Гавалдоні охоплює страх втратити свою дитину...
Раз на 4 роки Директор Школи Добра і Зла обирає 2 дітей для кожної зі шкіл. І хоча достеменно передбачити його вибір майже ніколи не вдається, місцеві жителі завжди намагаються здогадатися, хто стане наступними.

Ніч Х наближається, день коли всі діти в паніці, а батьки вдаються до кардинальних рішень. Довге і гарне волосся дівчаток, що ніби зійшли зі сторінок казки про принцес лягає на підлогу, а обличчя вже вимащене сажею та багнюкою. Найлихіші діти всього Гавалдону йдуть робити найдобріші справи (чи то через не скупу винагороду від батьків, чи то навіть вони не в захваті від ідеї назавжди втратити дім).
Та в усіх "передбаченнях" завжди фігурує Агата. На думку місцевих жителів, саме вона має цьогоріч "представити" Гавалдон у Школі Зла, адже хто як не вона краще підійде на роль майбутньої відьми чи злодійки?

Агата - відлюдниця, має лише одну подругу (а хорошої жодної...), живе поруч з кладовищем (і вважає це місце справді чудовим!!), а також має кота на прізвисько Різник.
Дівчина ж, з якою вона товаришує є Софі, одна з двох кандидаток на роль майбутньої принцеси, і варто зауважити, що вона має дуже складний характер. А головна мрія Софі - потрапити до Школи Добра, скажіть це справді несподіванка?

І ось настав цей день. Батьки - охороняють Гавалдон по всьому периметру, але хіба це врятує дітей, якщо викрадач приходить в образі тіні. Та тільки стається щось зовсім не передбачуване і не логічне. Софі - потрапляє до Школи Зла, а Агата - Добра! Неочікуваний такий поворотик сюжету...
А тепер залишається лише думати-гадати, чи це стімфи (птахи, які доставляють дітей їх до місця призначення) щось наплутали, чи Директор зовсім збожеволів або може дівчата і справді на своїх місцях?

10/10
Це була захоплива історія, яка, до речі, дуже цікаво і гарно написана)

Також тут гармонійно описуються і події зі Школи Зла і зі Школи Добра (або принаймні я не помітила дисбалансу при читанні). Мені до вподоби більше припало Зло - таке яке є. До речі, моменти зі Злом переважно кумедні (я таке люблю!). Добро ж весь час хоче вдати з себе ідеальних людей (вони такими не є!) І майже всю книжку вони мене дратували, але, припускаю я, Зоман Чейнані так і задумував, щоб наштовхнути читача на роздуми... Чи завжди добро це про рожевий колір, хоробрих принців і чарівні посмішки? Сумніваюся...

Не може не тішити той факт, що попереду ще 5 частин!! І я вже в передчутті дивовижних пригод)
Книга гідна Вашої уваги і вірю, що вона здобуде ще більшої популярності, адже це крута книга для підлітків.

В книзі крутий світоустрій, майстерно складений план шкільних уроків, а ще краще описуються самі думки героїв, їхні погляди на життя. Впевнена, що кожному з Вас стане цікаво, до якої зі шкіл Ви б пасували краще.

Книгу рекомендую, вона чудова!
Новий відгук
Той випадок, коли книга перевершила всі очікування (навіть найсильніші)!!

Коли вперше взяла в руки "Скандер та викрадення  однорога", мала більші очікування до неї, ніж до будь-якої іншої книги. Гадаю, саме так проявилися наслідки того, що я перечитала, напевне, всі відгуки на цю книгу, які лише змогла знайти на просторах українського букстаграму. Мені обіцяли, що однороги стануть мені за рідних і залишаться в топ-1 улюблених міфічних тварин. Я можу сказати більше... Світ, в якому відбуваються події цієї книги, став моїм улюбленим, жодна інша книга не змогла його перевершити. Є книги, які я люблю навіть сильніше за цю, але світу, в який мені кортить потрапити, більше я так і не знайшла.

Скандер, як і всі підлітки цього світу (який, до речі, максимально подібний до нашого, але от в нас місце між Англією і Ірландією залишається порожнім, тут ж між ними розкидається острів, який населяють однороги), мріє приручити свого однорога.

Пояснення передісторії цього світу:
Вже довгий час острів'яни просять допомоги в жителів Материка, аби вони допомогли збільшити кількість приручених однорогів. Якщо пояснювати просто: одноріг вилупився з присутністю людини - між ними утворюється міцний зв'язок пов'язаний зі стихійною магією, без присутності майбутнього вершника - одноріг залишається диким. Дикі однороги - живуть і вмирають вічність. Вони втрачають нормальне, здорове, цілісне тіло, але не життя. Вони приречені на вічну смерть. І коли люди змогли пов'язати ці 2 факти все ніби налагодилося, жителям острова нарешті перестали заважати дикі однороги, адже раніше їхня популяція все збільшувалась, тепер ж нарешті ситуація  почала приходити до норми. Але постала нова проблема - відсутність достатньої кількості дітей, перед якими може відчинитися брама Розплідника (брама відчиняється лише для підлітків, яким нещодавно виповнилося 13 років, в день Літнього сонцестояння). І лише через довгий час острів'яни зізналися жителям Материка, що всі роки  вони приховували від них справжніх однорогів, мрію чи не кожної людини.

І з тих пір всіх готують ще з народження, що одного дня їм випаде шанс здійснити мрію всього дитинства - знайти свого однорога з яким ви матимете міцний зв'язок через який  зможете відчувати всі думки, емоції, почуття та переживання один одного.

Повернімося до Скандера:
Ще рік тому шанс отримати одноріжку  випав старшій сестрі Скандера, Кенні, але її навіть не допустили до брами, адже вона не пройшла найбазовіший тест, до якого готувалася все своє життя...як таке могло статися? Та Скандеру не щастить ще більше - його  не допускають до тестових іспитів. Що ж таке коїться і чого очікувати далі?

А далі очікуйте гарну пригоду чотирьох друзів, цікаву книгу про дружбу та підтримку. Майте на увазі і те, що острів'яни розповіли жителям Материка зовсім не про всі таємниці Острова. І запам'ятайте головне - цю книгу варто прочитати заради описів однорогів, описів їхнього зв'язку з вершниками, описів стихійної магії.

Це було справді круто! І я гадаю, що цю книгу варто читати ВСІМ поціновувачам фентезі, адже вона сподобається не лише підліткам, а й дорослим.
І останнє, вважаю, що вам варто знати, що я розповіла лише про маленький відсоток всієї книги, а у Острова є ще більше таємниць, цікавих місць та загадок, але мені хочеться аби ви познайомилися з ними самі. Ця книга - неймовірно гідний представник підліткового фентезі. Тому якщо Ви або хтось з Вашого оточення любить підліткові книги без вагань беріть "Скандер та викрадення однорога".

Й насамкінець... Ця книга про комфорт, про сімейні та дружні цінності, про безумовну підтримку, про ту дружбу, про яку мріє кожен. В фіналі я мало не розплакалася, там не було скла, це - суцільний комфорт і мій новий книжковий дім. Бажаєте віднайти свій - спробуйте "Скандера", Вам сподобається!
07.06.2024
Новий відгук
Історія про добро, до якого завжди варто повертатися, і дрібку чайної магії 🫖

Крихітка Єстедей разом з Чайною світлицею та друзями з першої частини "Крихітка Єстедей і буря в чайній чашці"  вирушають до Лондона,
щоб стати глядачами грандіозного шоу - "Шалений бенкет". Для його проведення щороку збираються найвидатніші відьми та відьмаки, аби вразити вимогливу Королеву фей своїми кулінарними талантами 😍🔥

Та одна нахаба з Світлого двору викрадає чайну крамницю Єстедей(разом з її жителями) і тепер дівчинка, її друзі Джек та Мадриґал, а також чайний дух Паскаль повинні повернути власний дім і взяти участь у змаганні 🙊

"Шалений бенкет" - шалені ризики. А до того ж, у місті зникають феї, піксі, русалки, а всі звинувачення лягають на плечі Єстедей, адже вона чударка - магічна істота вихована в людському світі!
А тепер дівчинці-"недофеї" доведеться знайти розгадку і до цієї таємниці. А також і містер Скорбота, батько головної героїні, що попри все жадає, аби донька погодилася керувати його володіннями - Потойбіччям, раз по раз додаватиме палок в колеса 🫣

Також ще з першої книги тягнеться сюжетна лінія в якій "чударка" намагається знайти рідну матір 🥹

Книга про справжню дружбу та підтримку 🫂
А також в книзі піднімається важлива тема екології!
Новий відгук
Перший графічний роман на моїх полицях - 10/10🔥

Після трагічної смерті батька минуло вже 2 роки, але сім'я Емілі досі не може оговтатися від пережитої втрати. А до того ж, останнім часом їхню сім'ю почали переслідувати фінансові проблеми, через які сім'ї доводиться переїзджати в закинуте містечко, в якому знаходиться дім давно зниклого безвісті,за таємничих обставин, дідуся дітей!😱

В ньому головна героїня графічного роману, Емілі, знаходить амулет. Та він не лише неймовірно гарний, а й починає говорити до неї вночі, саме тоді коли будинком починають роздаватися гучні удари знизу. В останній момент діти (Емілі з молодшим братом) бачать монстра, який проковтнув їхню маму🐙

Тепер дівчинка має зробити складний вибір: чи готова вона понести на собі тягар хранительки магічного амулета?
А до того ж, їй потрібно врятувати маму з дивної країни, в яку її поніс монстр, а також захищати, за будь яких обставин, молодшого брата 🤫

Щодо моїх вражень:
це було моє перше знайомство з графічними романами (раніше одного разу читала дитячий комікс і тоді мені зовсім "не зайшло"😅). Хочу зауважити, що мені дуже сподобався сам формат - розглядати ці ілюстрації - суцільний кайф. Читався він неймовірно легко та швидко, загалом на нього я витратила менше години, але це було НЕЙМОВІРНО ЦІКАВО!🔥
А також захопливим був сюжет! Було цікаво спостерігати за поворотами сюжету, розвитком персонажів та їхніми емоціями💞🤗

Рекомендую читати цю книгу всім фанатам графічних романів або тим, хто готовий спробувати новий формат чтива💌
Новий відгук
Моя оцінка: 8/10🌟

Затишна атмосфера цієї книги мене просто зачарувала🥹
Едіт Патту дала нове життя двом давно знайомим історіям сама авторка стверджує, що при написанні надихалася "Хроніками Нарнії" та особисто я прослідкувала за сюжетом і помітила чи малі збіги з 2 історіями:
1. Сама атмосфера замку та і закінчення, історія білого ведмедя нагадувала мені "Красуню та чудовиська" та як і в оригінальному сюжеті стався переломний момент, що зруйнував весь затишок та переніс мене на північ, в льоди та сніги

2. А 2 частина твору, вже після "переломного" моменту чітко нагадувала "Снігову королеву". Та звісно авторка додала неповторні моменти та цікавих персонажів

Я вважаю, що книга сподобається вам якщо ви знайомі з вище перечисленими історіями і залишилися від них в захваті🥰
Нова оцінка:
06.06.2024
Новий відгук
Імоджен заходить в заборонений сад та через чарівні двері потрапляє в інший світ, а також за нею прокрадається її молодша сестра Мері, яку відверто кажучи, вона ненавидить і ні... Вона грюкнула дверима в передчутті пригод.
Спойлер: їх буде чимало🤫

Ніч, моторошне місто та крики монстрів, але вони бачать світло і біжать що є сили і зустріч "зі світлом" буде точно не найтеплішою, а згодом їх чекатиме ще більше пригод
Їм доведеться розкрити  чи мало таємниць, аби повернутися додому... Дуже болючих для декого таємниць💔

Що приховує король Дракомор?
Яка таємниця скшетів?
Яка причина їхніх набігів щоночі на Яроград?
Що приховує "приручена" Імоджен міль?

Ця книга просто сповнена таємниць... Шокуючих таємниць!
І це дійсно так, зазвичай я передбачаю сюжет наперед опираючись на найменші дрібниці, тут і сюжет дивував навіть мене🙀

До того ж, на вас очікують декілька вбиств, хто їх скоїть? Маєте змогу дізнатися у книзі)🔍
Також в ній я знайшла улюбленого персонажа - він такий миленький🥰
Цей емоджі є підказкою для тих, хто читав: 🦷   🦷

Я полюбила цю історію всім серденьком і розлучатися з нею було дуже боляче, бо до історії я дійсно звикла, до її вайбу.
Раджу вам❤️‍🩹
Новий відгук
Ще в лютому минулого року я познайомилася з цікавезною першою частиною, але після того я прочитала безліч цікавих книг, знайшла багацько нових улюблених історій. І от, коли я брала в руки другу частину, я й не здогадувалася, що зможу їй сміливо поставити гарну оцінку, але тепер, прочитавши її, згадавши персонажів, стиль авторки, я оцінюю її в 10/10 🥹❤️‍🔥

З часу подорожі Імоджен та Мері до Ярограда минуло вже декілька місяців, багато годин проведених з психотерапевтом, багато виплакано сліз, через те, що їм всі не вірять💔
Все оточення запевняє їх, що ніяких дверей через, які можна потрапити в чарівний світ - не існує! І якщо старша з сестер, Імоджен, прийняла обставини, то Мері досі намагається всім довести свою правду👩🏼‍🦰

А коли неподалік готелю, в якому вони відпочивають, знаходиться сад, через який вони мали можливість потрапити до Ярограду - приховувати правду від дорослих стає все важче. Та одного дня дівчата знаходять в ньому свого давнього друга - скшета на ім'я Зуби🥰
*він був моїм улюбленим персонажем у першій частині та першій половині другої (далі я почала все ж надавати перевагу головній героїні😉)
І зрозуміло, що вони біжать за ним та сутінковою нетлею, аби знову потрапити до Ярограда, але не з метою знову прожити неймовірні пригоди, а з бажанням швиденько сфотографувати невідомий дорослим всесвіт та довести, що вони мають рацію, але не так сталося, як гадалося...

Хлопець їхньої мами, Марк, вирішив прослідкувати куди прокрадаються дівчатка, але коли вони пройшли крізь двері і вже збиралися виходити їхній "вітчим", який непомітно прокрадається за ними перечіпляється через палицю і двері зачинилися, а їх не відкриє ніщо інше як сутінкова нетля!!😔

І коли діти та Марк потрапляють в інший світ молодшу сестру викрадає безжальна красуня Аннешка, яка як і в першій частині готова на все, аби здійснилося передбачення, яке напророчила відьма Очі (в цій частині нарешті почнуть розкривати і її образ).

Це було... НЕЙМОВІРНО ЗАХОПЛИВО!!🥹🤌🏻
Я вже давно не зустрічала таких затишних та комфортних історій 🤩
Полиць поки немає
Читач