Loading...
Наталя
Наталя
Котик
01.07.2024
Новий відгук
Ця книга у мене з'явилась після обміну з однією дівчиною. Прочитавши назву "Найліпші друзі" та напис на обкладинці: "Роман, від якого не можна відірватися", я подумала, що то, мабуть, легка книжечка, де дружба переростає у кохання. Як же я тоді помилилася!

Це історія про трьох найліпший подруг: Ліндсі, Кендру та Дані. Вони дружать з дитинства, тому не дивно, що їх старші сини також найкращі друзі. Але однієї ночі стається дещо, що назавжди змінить життя усіх.

3 матері намагаються розслідувати цей злочин, що стався. В процесі розслідування розкривається багато таємниць.
В книзі багато персонажів, і мені було спочатку важко орієнтуватися хто є хто. Для мене це був мінус - прийшлося взяти блокнотика, записати хто кому ким є, і постійно підглядати у шпаргалку.

Насправді, книга важка морально, хоча і швидко читається. Від описів почуттів матусь щемило серце. Тут є і аб'юзивні стосунки, і погані звички, і депресія, і байдужість...
Але не дивлячись на це, книга мені дуже сподобалась, вона дійсно затягує і відірватися дуже складно. Постійно в голові була одна думка:"А що далі?".

Чесно, любителям драми та трилерів, зайде на ура. Взагалі, людям, які не сприймають все близько до серця, раджу прочитати. Дійсно, є над чим задуматися, знявши "рожеві окуляри".
23.06.2024
Новий відгук
Події відбуваються на початку ХІХ ст. у Единбурзі.
17-річна Гейзел - дівчина із заможної сім'ї - мріяла стати хірургом. Але ніхто не підтримував її, бо "хірургія - територія чоловіків, що не мають грошей. І статусу! Насправді вони просто різники!"

Місто охопила римська лихоманка - страшний недуг, який забрав життя тисяч людей. І Гейзел мріяла відкрити ліки від цієї хвороби. Скільки ж всього очікує її на шляху до своєї мрії!
Головна героїня - дівчина цілеспрямована та наполеглива. За традиціями того часу вона повинна сидіти вдома, виховувати дітей та вести світські прийоми, а про те, щоб бути лікарем, ще й хірургом, взагалі не могло бути й мови. Але навіть гнів її батьків та сім'ї її нареченого не стають на заваді.

Історія вийшла дуже цікава, місцями моторошна. Але ця моторошність була наче магнітом для мене - дуже цікаво було читати про те, як лікарі навмання лікували людей.
Кінцівка вийшла інтригуюча, а деякі моменти взагалі вразили (плюсик Гейзел за її гострий розум та спостережливість). Тому другу частину збираюся читати.
03.06.2024
Новий відгук
Ця книга одразу привернула мою увагу завдяки обкладинці (а є за мною такий грішок - багато книжок в бажанках, бо обкладинка сподобалася) - хіба не забажає кожна дівчинка прочитати книгу з нареченою на обкладинці? У думках ця історія автоматично стає чимось чарівним, легким, добрим...

Головна героїня - Луна, дочка власниці весільної агенції та її помічниця. Дуже багато різноманітних весіль вона побачила за своє життя. І, можливо, через це вона скептично ставиться до відносин? Чи це не скептично, а просто обережно? Я більше схиляюсь до другого, бо в її житті вже було велике кохання, яке закінчилось трагічно.
Один з головних героїв - Амброуз. Гарну частину книги писалось, що він усіх дратував. І Луну також. Чесно, не зрозуміла чому - милий, добрий, веселий хлопець.
Деякі моменти в книзі викликали посмішку.

Було цікаво прочитати про організацію весілля з внутрішньої сторони. І це збирає в собі багато різних нюансів, про які люди, які бувають на весіллях, навіть не здогадуються.
Кінцівка хоч і була передбаченою, але був момент, який тримав інтригу. Я аж затамувала подих поки не дочитала, чим же це все закінчиться.
В цілому, історія мені сподобалась - легка та невимушена, просто щоб розслабитись.
Новий відгук
Дуже гарна серія казок! Читаючи дітям, потрапляєш наче в дитинство, адже деякі з казок знайомі нам від наших бабусь чи батьків.
Дуже гарні малюнки!
Новий відгук
Дуже гарна серія книжок! Цікаві віршики, які легко запам'ятовуються, яскраві та гарні малюнки. Книжку дарували донечці, але вона "дожила" ще й до синочка-обоє діток її дуже полюбляють. А виходячи з того, що книжечці вже років 6, а виглядає як нова, то окремий плюс за якість та матеріали !
Новий відгук
Чудова книжка для маленьких дівчаток, які обожнюють фей. Ця історія повчальна-вчить вірити в себе, дружити, підтримувати друзів. Дуже гарні ілюстрації - коли читала донечці, вона їз захопленням їх розглядала.
Новий відгук
Історія про хлопчика, який переїхав із міста до села,що йому не дуже подобалося. Першим претендентом на дружбу виявилась собака, яка ,як він вважав спочатку, йому не була потрібна.
Книга цікава, сучасна. Дочці дуже сподобалась, особливо підкупило те, що хлопчик такий,як всі діти зараз - грався в планшет, ще й назва гри знайома.
Дуже гарні малюнки на обкладинка. Читати таку книгу справжнє задоволення!
Новий відгук
Цікава, романтична казочка для підлітків та дорослих, солодка історія кохання, про яку мріють багато дівчат) ця книга сповнена різдвяної святкової атмосфери та традицій. Вона ненапряжна, а навпаки для відпочинку. Дуже раджу читати в період зимових свят для заряджання святковим настроєм!!!
Новий відгук
Читала цю книжку одразу після Нового Року. Незважаючи на те, що вона наче й підліткова, але справила на мене враження. Чудова зимова історія про дівчину, якій важко було приймати рішення. Але вона спробувала знайти для себе вихід, хоча я й не згодна з ним-краще ,на мій погляд, вчитися таки їх приймати самій.
Нова оцінка:
Нова оцінка:
Полиць поки немає